top of page
  • sergioschrys

Γενική Επιστράτευση και στις...ΗΠΑ;

Αν αυτό δεν είναι είδηση, τότε τί είναι; Αρχίζει να κερδίζει έδαφος το σενάριο που έλεγε πως η συμμορία των Ελίτ που διοικεί τις ΗΠΑ έχοντας ως μαριονέτα τον Μπάϊντεν, προσπαθεί να ακυρώσει τις εκλογές του Νοεμβρίου που βγάζουν από τώρα Τράμπ!


Πυρετώδεις πολεμικές προετοιμασίες με παράλληλο σχεδιασμό υποχρεωτικής στράτευσης, τα "γεράκια" του "Βαθέως Κράτους" της Εγκληματικής Ελίτ προσπαθεί να κόψει τον δρόμο του Τράμπ προς τον Λευκό Οίκο!

Οι ΗΠΑ πέρασαν νόμο, κατά τον οποίο πολίτες ηλικίας 18-26 μπορούν να καλούνται για επιστράτευση. Συγκεκριμένα, η Αμερικανική άνω βουλή πέρασε την πράξη εξουσιοδότησης εθνικής άμυνας (National Defense Authorization Act) αξίας 883,7 δις δολαρίων.

Μεταξύ άλλων, το έγγραφο προβλέπει την αυτόματη εγγραφή αρένων πολιτών ηλικίας από 18-26 για πιθανή στράτευση.


Όπως εξηγούν οι ειδικοί, αυτό δεν σημαίνει πως εδώ και τώρα οι ΗΠΑ θα αρχίσουν την επιστράτευση, αλλά δεδομένης της έλλειψης προσωπικού, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, ο συγκεκριμένος νόμος λύνει τα χέρια της χώρας, επιτρέποντας την υποχρεωτική στράτευση, όποια στιγμή το επιθυμεί.


Ομοίως στην Γερμανία, οι Γερμανοί πολιτικοί συζητούν για την ανάγκη στράτευσης 1 εκατομμυρίου ατόμων στον Ομοσπονδιακό Στρατό της χώρας. Ορισμένοι πολιτικοί της Πολωνίας κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, επίσης. Κύριο λόγο φυσικά αποτελεί η αυξανόμενη στρατιωτική δύναμη της Ρωσίας, η οποία, σύμφωνα με ορισμένους κύκλους, οδηγεί αναπόφευκτα στην σύγκρουση σε βάθος ολίγων ετών.

Σε πιο απλά λόγια, ο νέος ψυχρός πόλεμος, που άρχισε επίσημα με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ήρθε για να μείνει ρίχνοντας το πέπλο ενός ολοκληρωτικού πυρηνικού πολέμου ξανά πάνω από την ανθρωπότητα. 


Τα πυρηνικά START III

Με την υπογραφή της συνθήκης για τα πυρηνικά START III, που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2010 και ήρθε σε ισχύ τον Φεβρουάριο του 2011, τα Β-52 δεν έφεραν πλέον πυρηνικούς πυραύλους, μόνο συμβατικούς. Με την αναστολή, όμως της συνθήκης από μεριάς Ρωσίας, τον Φεβρουάριο του 2023, οι ΗΠΑ και Ρωσία ξαναμπήκαν, ανενόχλητοι από νομικά πλαίσια, σε μια νέα κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών.


Υπάρχουν, όμως και αυτοί που αντιτίθενται στον επανεξοπλισμό των Β-52 με πυρηνικά, για ευνόητους λόγους, οι οποίοι έχουν να κάνουν με το προσδόκιμο επιχειρησιακής υπηρεσίας των Β-52, αφού σκοπεύουν να τα κρατήσουν για αρκετό καιρό ακόμη.

Επίσης, τα κονδύλια που θα δαπανήσουν στον επανεξοπλισμό, προτιμούν να τα δαπανήσουν σε νέα προγράμματα όπως αυτό του νέου βομβαρδιστικού B-21 Raider.


Ωστόσο, η βουλή των αντιπροσώπων (House of Representatives), έχει ήδη εγκρίνει την πρωτοβουλία με την επιτροπή της γερουσίας για τους οπλισμούς (Senate Armament Committee) να δίνει και αυτή με την σειρά της το πράσινο φως.


Το μόνο που απομένει είναι το νομοσχέδιο να πάει στην άνω βουλή (Upper House) και τελικά στον πρόεδρο για υπογραφή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ΗΠΑ διαθέτουν 76 B-52H Stratofortresses. Το 2015 αφαιρέθηκαν πυρηνικές δυνατότητες από 30 εξ αυτών, προκειμένου να συμμορφωθούν οι ΗΠΑ με την START III.


Μισό βήμα πριν τη...σύγκρουση;

Αίσθηση στους ειδικούς άμυνας προκάλεσε φωτογραφία ενός F-18E/F “Super Hornet” να φέρει αντιαεροπορικό πύραυλο SM-6 (RIM-174).

Ως γνωστόν ο συγκεκριμένος πύραυλος χρησιμοποιείται από το Αμερικανικό Ναυτικό και συγκεκριμένα από τα καταδρομικά κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Arleigh Burke και τα καταδρομικά κλάσης Ticonderoga, εκτοξευόμενος από τους κάθετους εκτοξευτές, Mk41.

Τα συγκεκριμένα πλοία αποτελούν την αντιπυραυλική ασπίδα Aegis των ΗΠΑ, με τον SM-6 να έχει εμβέλεια 400 χμ.


Η εκτόξευσή του από αεροσκάφος αναμένεται να αυξήσει την εμβέλειά του. Η ανάπτυξη της αεροεκτοξεύομενης έκδοσης του πυραύλου ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, εντούτοις δεν είναι σαφές ακόμα ποιό ρόλο θα παίξει επιχειρησιακά. Για παράδειγμα, θα έχει τον ρόλο εξομοιωτή στόχου, αέρος εδάφους βαλιστικού πυραύλου ή αέρος αέρος με επαυξημένο βεληνεκές;


Σήμερα αναμένεται μεγάλη άσκηση της NORAD

Σήμερα Τετάρτη αναμένεται μεγάλη άσκηση της Αμερικανικής αεράμυνας. Η άσκηση με την επωνυμία Falcon Virgo ανακοινώθηκε από την NORAD (North American Aerospace Defence Command).


Ο τόπος διεξαγωγής θα είναι η ίδια η Ουάσιγκτον (District of Columbia) από τις 12-02:30 Eastern Time (07:00-09:30 ώρα Ελλάδος). Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες για την άσκηση, ωστόσο γνωρίζουμε πως τέτοιου είδους ασκήσεις της NORAD διεξάγονται συχνά και είναι σχεδιασμένες να δοκιμάζουν την ασφάλεια του εναερίου χώρου, κυρίως γύρω από μεγάλες Αμερικανικές πόλεις, όπως η Νέα Υόρκη και η Ουάσιγκτον.


Η NORAD ιδρύθηκε το 1950 και περικλείει την Αμερική και τον Καναδά. Στην σύνθεσή της συμμετέχουν η Διοίκηση Αεράμυνας της Πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ, η Διοίκηση Αεράμυνας (ΗΠΑ), το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, καθώς επίσης και η Εναέρια Διοίκηση του Καναδά.


Με πληροφορίες από το warnews

256 views1 comment
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page