top of page
  • sergioschrys

Ο Χορός των...ευλογημένων (vid)!

Τον έντονο εκνευρισμό της Κομισιόν έχει προκαλέσει η κίνηση του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν.


Ο νέος πρόεδρος της ΕΕ έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την Κομισιόν και πήγε σε ειρηνευτική αποστολή στη Ρωσία όπου συναντήθηκε με τον Β. Πούτιν.

«Η Ουγγαρία θα γίνει σύντομα η μόνη χώρα στην Ευρώπη που θα μπορεί να διεξάγει διάλογο τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία» δήλωσε ο Όρμπαν.



Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανέφερε σε δήλωσή του στο Tass: «Αναμένονται συνομιλίες μεταξύ του Πούτιν και του Όρμπαν, ο οποίος πέταξε στη Μόσχα για επίσκεψη εργασίας» ενώ επιβεβαίωσε ότι στα θέματα συζήτησης θα είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας.


Μετά από το φιάσκο που έχει προκληθεί στην Ευρώπη εξαιτίας των κυρώσεων στη Ρωσία, ο Όρμπαν φαίνεται ότι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αποφάσισε να ξεκινήσει διάλογο με τον τη Μόσχα.


Σημειώνεται ότι η επίσκεψη Όρμπαν στη Ρωσία, είναι η πρώτη Ευρωπαίου ηγέτη από τον Απρίλιο του 2022, όταν έφτασε στη χώρα ο Καρλ Νεχάμερ. Ο Ούγγρος πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τον Πούτιν τον Οκτώβριο του 2023 στο Πεκίνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όρμπαν ζήτησε «κατάπαυση του πυρός» από την Ουκρανία την περασμένη Τρίτη, και εκφράζει την αντίθεσή του στην αποστολή στρατιωτικής βοήθειας αλλά και στην ένταξη της χώρας στην ΕΕ.



0 comments

Kommentare


bottom of page