top of page
  • sergioschrys

Oι ΗΠΑ κάνουν...πρόβες πολέμου με την Κίνα!

Ανέπτυξαν δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιμετρικά της Κίνας σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση και συνένωση δυνάμεων με AUKUS – Πρόβα σύρραξης;

Οι ΗΠΑ μεταφέρουν αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ έξω από την Κίνα σε μια πρωτοφανή κινητοποίηση που προετοιμάζει Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία και Ισπανία για εμπλοκή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.


Η τεράστια κινητοποίηση διάρκειας δύο μηνών, με πολλά επιμέρους στοιχεία και διασύνδεση όλων των χωρών της περιοχής, δείχνει πως οι ΗΠΑ έχουν επεξεργαστεί και έχουν έτοιμο σενάριο εμπλοκής ΝΑΤΟ σε Ασία και Ειρηνικό. Πρόκειται για μια συνένωση δυνάμεων ΝΑΤΟ και AUKUS εναντίον της Κίνας.


Είναι προφανές ότι η Κίνα αντιμετωπίζεται πλέον και επίσημα ως “εχθρός της Δύσης”.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Πεκίνο, Νίκολας Μπερνς, τόνισε για πρώτη φορά ρητά ότι η Κίνα έχει ταχθεί αποτελεσματικά με το μέρος της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία.


Σύμφωνα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, η Κίνα έχει πάρει το μέρος της Ρωσίας στην ουκρανική σύγκρουση. Ο Μπερνς σημείωσε ότι δεν έχει νόημα να μιλάμε για ουδετερότητα της Κίνας ενώ πρόσθεσε ότι η Κίνα μεταφέρει στη Ρωσία τεχνολογίες και υλικά που χρησιμοποιούνται στη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

“Πιστεύουμε ότι είναι μεγάλο λάθος να επιτρέπουμε σε κινεζικές εταιρείες να στέλνουν χιλιάδες τέτοια εξαρτήματα, τεχνολογικά εξαρτήματα, μικροεπεξεργαστές και νιτροκυτταρίνη στη Ρωσία για να ενισχύουν την αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας” δήλωσε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Κίνα.


Η Κίνα απάντησε στις κατηγορίες των ΗΠΑ μέσω του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας, Wu Qian.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος του κινεζικού στρατιωτικού τμήματος, η Δύση κατηγορεί την Κίνα για εμπλοκή στην ουκρανική σύγκρουση χωρίς να σκέφτεται τον δικό της ρόλο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες, σύμφωνα με τον ίδιο, προσπαθούν να μεταθέσουν τη δική τους ευθύνη στο Πεκίνο.

“Η Κίνα στέκεται στο πλευρό της ειρήνης, στη σωστή πλευρά της ιστορίας, αντιτίθεται αποφασιστικά στις αβάσιμες κατηγορίες που αγνοούν τα γεγονότα και θα συνεχίσει να διαδραματίζει εποικοδομητικό ρόλο στην πολιτική επίλυση της ουκρανικής κρίσης” είπε ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Άμυνας απαντώντας σε κατηγορίες από δυτικές χώρες.


Οι Πολεμικές Αεροπορίες της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας ξεκινούν μια άνευ προηγουμένου άσκηση που θα μεταφέρει διάφορες δυνάμεις στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού σε ένα ταξίδι 36.000 μιλίων.


Το κύριο απόσπασμα αεροσκαφών για την Pacific Skies 24 περιλαμβάνει οκτώ γερμανικά Eurofighters, τέσσερα ισπανικά Eurofighters, τέσσερα γαλλικά μαχητικά Rafale, 12 γερμανικά αεροσκάφη κρούσης Tornado, εννέα μεταγωγικά A400M (τέσσερα γερμανικά, τρία γαλλικά, δύο ισπανικά), ένα ισπανικό μεταφορικό A330 και τέσσερα γερμανικά ελικόπτερα H145M.


Όλα αυτά θα υποστηριχθούν από περίπου 1.800 στρατιωτικούς από αυτές τις τρεις χώρες.

Η υποστήριξη εναέριου ανεφοδιασμού θα γίνει από τέσσερα A330 Multi-Role Tanker Transports (MRTT) από το τμήμα της Πολυεθνικής Μονάδας MRTT (MMU) με έδρα τη Γερμανία στην Κολωνία και τρία ακόμη A330 MRTT από τη Γαλλία


Η άσκηση Pacific Skies 24 επιβεβαιώνει τη «στροφή του ΝΑΤΟ προς την Ασία». Θα αναπτυχθούν μαχητικά και άλλα αεροσκάφη στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού, συμπεριλαμβανομένης της Αλάσκας, της Χαβάης, των ΗΠΑ και Αυστραλία για περίπου δύο μήνες, από τα μέσα Ιουνίου έως τα μέσα Αυγούστου.


«Με τη συμμετοχή μας στην Pacific Skies 24, εμείς ως Ευρωπαίοι δείχνουμε παρουσία σε ένα μέρος του κόσμου που έχει μεγάλη σημασία για όλους μας. Θα αναπτυχθούμε στην περιοχή Ινδο-Ειρηνικού μαζί με την Ισπανία και τη Γαλλία και θα λάβουμε μέρος σε πέντε διαφορετικές ασκήσεις», δήλωσε ο αρχηγός της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιστράτηγος Ίνγκο Γκέρχαρτς σε δήλωση στην ιστοσελίδα της Bundeswehr.


Όλη η ...νεοταξίτικη ευρωπαϊκή κομπανία κάνει...ασκήσεις στον Ειρηνικό!

Η Pacific Skies 24 θα συνεχιστεί δυτικά πάνω από τον Ειρηνικό στην Ιαπωνία, μέσω της Nippon Skies. Αυτοί οι ελιγμοί θα δουν τα γερμανικά Eurofighters να εκπαιδεύονται για πρώτη φορά στον ιαπωνικό εναέριο χώρο.


Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Kihara Minoru ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στις 25 Ιουνίου ότι η Ιαπωνική Αεροπορική Δύναμη Αυτοάμυνας (ASDF) θα πραγματοποιήσει μια σειρά κοινών ασκήσεων με τις αεροπορικές δυνάμεις της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας στην Ιαπωνία τον Ιούλιο.

Είναι η πρώτη φορά που αεροσκάφη από τις αεροπορικές δυνάμεις των τριών ευρωπαϊκών χωρών θα αναπτυχθούν ταυτόχρονα στην Ιαπωνία. Είναι επίσης η πρώτη φορά που η ASDF (Ιαπωνική αεροπορία) θα πραγματοποιήσει κοινή εκπαίδευση με την Ισπανική Πολεμική Αεροπορία στην Ιαπωνία.


«Οι διαδοχικές επισκέψεις στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού από τις στρατιωτικές δυνάμεις αυτών των χωρών αποδεικνύουν τη βούληση και την ικανότητά τους να εμπλακούν με την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού», είπε ο Kihara, επισημαίνοντας ότι το Ιαπωνικό πολεμικό ναυτικό έχει επίσης ήδη πραγματοποιήσει κοινή εκπαίδευση με τις ναυτικές δυνάμεις της Τουρκίας, της Ολλανδίας και της Ινδίας τον Ιούνιο στα ύδατα που περιβάλλουν την Ιαπωνία.


Στην κοινή άσκηση Ιαπωνία, Γερμανίας, Ισπανίας  γύρω από την αεροπορική βάση Chitose στο Χοκάιντο θα συμμετάσχουν τέσσερα F-15 από την Ιαπωνία, οκτώ Eurofighter, τρία μεταφορικά αεροσκάφη A400M, τέσσερα αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού A330MRTT και ένα μεταφορικό αεροσκάφος A321 από τη Γερμανία,  τέσσερα Eurofighter και δύο μεταγωγικά αεροσκάφη A400M από την Ισπανία.

Περίπου 180 άτομα από τη Γερμανία και περίπου 150 άτομα από την Ισπανία θα λάβουν μέρος και θα πραγματοποιήσουν διάφορες ασκήσεις τακτικής εκπαίδευσης με το ASDF.

Ξεχωριστά, η Ιαπωνία και η Γερμανία θα πραγματοποιήσουν κοινή εκπαίδευση στον εναέριο χώρο γύρω από την αεροπορική βάση Chitose.


Τέσσερα μαχητικά F-15 από την ASDF καθώς και τρία μαχητικά Eurofighter, δύο μεταφορικά αεροσκάφη A400M και ένα A321 μεταγωγικό αεροπλάνο από τη γερμανική Πολεμική Αεροπορία θα συμμετάσχει. Θα λάβουν μέρος περίπου 80 μέλη της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας.


Επιπλέον, η ASDF και η Γαλλική Αεροπορική και Διαστημική Δύναμη θα πραγματοποιήσουν κοινή εκπαίδευση στον εναέριο χώρο γύρω από την αεροπορική βάση Hyakuri της ASDF στον νομό Ibaraki στην περιοχή Kanto.

Η ASDF θα εκπροσωπείται από δύο F-2, ενώ η Γαλλική Αεροπορική και Διαστημική


Δύναμη θα στείλει τέσσερα μαχητικά Rafale, τρία μεταγωγικά αεροσκάφη A400M και τρία αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού A330MRTT, με 260 άτομα προσωπικό.

Στη συνέχεια, το γερμανικό απόσπασμα θα χωριστεί, με ορισμένες δυνάμεις να κατευθύνονται στη Χαβάη, για την επόμενη άσκηση RIMPAC, στην οποία συμμετέχει και το γερμανικό ναυτικό.

16 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page