top of page
  • sergioschrys

Έχουμε τις ειδήσεις (και τους πολιτικούς) που μας αξίζουν…

Μπορεί εδώ στη χώρα μας τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τριτεύοντα θέματα, όπως π.χ. ο Λύτρας, ο Ρέμος, και  λοιποί διάσημοι «παραβατικοί», όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί.

Γράφει ο Strange Attractor

Μπορεί εδώ στη χώρα μας τα ΜΜΕ να ασχολούνται με τριτεύοντα θέματα, όπως π.χ. ο Λύτρας, ο Ρέμος, και  λοιποί διάσημοι «παραβατικοί», όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί.


Πώς το ξέρω;


Μα… από τις πάμπολλες Λαμποργκίνι και Πόρσε που βλέπω καθημερινά στη Χαλκιδική, με ουκρανικές πινακίδες.


Είναι δυστυχείς πρόσφυγες πολέμου, που σέρνουν τα ερείπιά τους ψάχνοντας για σταθερότητα, ειρήνη και ασφάλεια στην Ελλάδα του Κυριάκου. Και χωρίς επιδόματα παρακαλώ…


Καμία σχέση δηλαδή με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων πολέμου  (από χώρες χωρίς πόλεμο) που επίσης κατακλύζουν τη χώρα μας επιδοτούμενοι παντοιοτρόπως.

Τέλος πάντων…


Ο πόλεμος λοιπόν εκεί συνεχίζεται, όπως και ο άλλος στη Γάζα, ενώ η Γαλλία ζει «ηρωικές» εποχές πρωτόγνωρες για το πρόσφατο παρελθόν της. Για να μην αναφερθώ στις ΗΠΑ.


Ναι, αλλά εμείς μαθαίνουμε τα πάντα για τον… Αυγενάκη!


Τον θρυλικό εκείνον Κρητικάρο, που όπως ο άλλοτε σταυραετός της μεγαλονήσου Δρ. Μισελοζανάτσης, που μπήκε στο βιβλίο Γκίνες ως ο μοναδικός απεργός πείνας που έβαλε κιλά στη διάρκεια της απεργίας του, έτσι κι αυτός μονοπωλεί τις ειδήσεις.


Και κακώς του τα σέρνουν απαξάπαντες.


Τι έκανε δηλαδή;


Ένας Κρητικός πολιτικός ανήρ, κολλητός της κρητικής οικογένειας που μας κυβερνά, ήθελε να μπει σε αεροπλάνο κρητικής εταιρίας που η ιδιοκτησία της είναι επίσης κολλητή της οικογένειας, για να πάει στην Κρήτη.


Και βρέθηκε ένα θρασίμι, ένας 22χρονος υπαλληλίσκος να του αρνηθεί την επιβίβαση! Δεν ήξερε; Δε ρώταγε;


Γιατί; Διότι η πτήση είχε, λένε, κλείσει.


Τι μας λέτε καλέ;


Τα παλιά καλά χρόνια τα αεροπλάνα γυρνούσαν πίσω, ακόμη κι αν είχαν φτάσει πάνω από τον προορισμό τους,  για να μπουν πολιτικοί άνδρες (και γυναίκες), τόσο Πασόκοι όσο και νεοδημοκράτες,  οι οποίοι λόγω εθνικών υποχρεώσεων, και των βαρών που κουβαλούσαν στους ώμους τους, καθυστερούσαν να φτάσουν στο αεροδρόμιο.


Και τώρα, μια ευνοούμενη επιδοτούμενη εταιρία θυμήθηκε τους κανονισμούς;


Δικαίως λοιπόν άστραψε και βρόντηξε ο Κρητικός πολιτικός λεβέντης. Τον έπνιγε το δίκιο.


Έλα όμως που τον πιάσανε οι κάμερες, οπότε και ο αδέκαστος πρωθυπουργός μας έσπευσε να τον αποβάλλει από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, ενώ τα φίλια ΜΜΕ τον κρέμασαν στα μανταλάκια… η μπάλα στην κερκίδα δε λέγαμε τις προάλλες;


Δείχνοντας σε όλους πως επί πρωθυπουργίας του δε χωράνε τζιριτζάντζουλες, απ’ όπου κι αν προέρχονται. Είτε από ξαδέρφους, είτε από κολλητούς βαστάζους και βαλέδες της οικογένειας.


Και έτσι έμεινε εκτός Κ.Ο. ο εν λόγω πολιτικός γίγας, που μόνο προσφορά στην πατρίδα έχει πίσω του, και ο οποίος επίσης είχε διαγραφεί αδίκως το 2010 από τη ΝΔ του «γερμανοντυμένου» Σαμαρά, ενώνοντας τότε τις δυνάμεις του με την «ανυπότακτη» Ντόρα.


Από κει και πέρα, σε άλλες φλέγουσες ειδήσεις, έχουμε σύσσωμη την Ελλάδα να πέφτει από τα σύννεφα επειδή έμαθε πως ένας δημοφιλής τραγουδιστής του έρωτα φοροδιαφεύγει!


Άκου να δεις, φωνάζουν έμπλεοι οργής όλοι εκείνοι που κατά τα άλλα πίνουν τα ξύδια τους και πετάνε τις μαραμένες γαρδένιες τους κάθε τρεις και λίγο στα κωλάδικα της επικράτειας, χωρίς ποτέ να ζητήσουν ή να δουν απόδειξη…


Ευτυχώς τον τροβαδούρο, που πλέον ούτε λεμονάδα λέει δε μπορεί να αγοράσει και ζητάει δανεικά, στηρίζουν με ζέση η σύζυγός του και εκείνος ο γαλλομαθής διάσημος συνήγορος… ξεχνάω το όνομά του.


Σε άλλα νέα, ο Λύτρας κάνει, λένε, μεροκάματα στις φυλακές, δουλεύοντας στην καντίνα και σερβίροντας πρώην πελάτες του, ενώ συνελήφθη και ο «φερόμενος» ως δράστης της εκτέλεσης ενός 53χρονου τοπογράφου.


Και ενώ με αυτή τη σύλληψη η αστυνομία απέδειξε ότι όταν θέλει μπορεί να κάνει τα πάντα, βγήκε ξανά στο προσκήνιο ο ανθρωπισμός της ελληνικής δικαιοσύνης, που σε συνεργασία με τον περίφημο νόμο Παρασκευόπουλου του Σύριζα, είχε αφήσει ελεύθερο τον δράστη ο οποίος όμως πριν από μερικά χρόνια είχε καταδικαστεί σε… ισόβια για δολοφονίες, απαγωγές, κλπ!


Προφανώς και αυτός σωφρονίστηκε, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η πρεμούρα των δικαστών μας να αφήνουν τους πάντες ελεύθερους…


Πάμε παρακάτω.


Έβλεπα στις ειδήσεις τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του νέου ορεξάτου υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης για το μετρό της Θεσσαλονίκης, που θα λειτουργήσει, έλεγε, σε μερικούς μήνες.


Και θυμήθηκα το άλλοτε «ιερό βρέφος» του Πασόκ, τον Λαλιώτη ντε, που ως ΥΠΕΧΩΔΕ το μακρινό 1999 έλεγε ακριβώς τα ίδια. Μόνο που τότε το μετρό Θεσσαλονίκης θα λειτουργούσε το 2004… εν όψει Ολυμπιακών Αγώνων!


Όσο το είδαν οι μπαμπάδες τους να λειτουργεί το 2004, άλλο τόσο θα το δουν και οι νεαροί Θεσσαλονικείς σε μερικούς μήνες.


Τι άλλο είπε ο σφριγηλός υφυπουργός; Που παρεμπιπτόντως είναι ο μοναδικός υπουργός που κατάγεται από περιοχή βορείως της Λάρισας; Ο Ταχιάος δε μετράει, διότι δεν είναι εκλεγμένος, αλλά διορισμένος από τον Κυριάκο.


Είπε λοιπόν περιχαρής, και με μπρίο, πως μέσα στην εβδομάδα έχει προγραμματιστεί γενική σύσκεψη με τον υπ. Μεταφορών, και τους υπόλοιπους αρμόδιους του εν λόγω υπουργείου, προκειμένου να οργανωθεί η πρόοδος του μετρό που λέγαμε, και το περίφημο φλάιοβερ (του Καραμανλή του Αχ.) το οποίο ταλαιπωρεί ντόπιους και ξένους εποχούμενους τουρίστες και μη, εδώ και μήνες, χωρίς κανένα φως στο τούνελ.


Οι Έλληνες όταν δε σκέπτονται… συσκέπτονται, είχε πει κάποιος σοφός, και ήρθε ο (σιτεμένος) φέρελπις υφυπουργός για να το επιβεβαιώσει.


Και τέλος να μη ξεχάσω τον… Κουμουτσάκο!


Ο οποίος είχε εξαφανιστεί 5 χρόνια, από τότε που ο πρωθυπουργός του είχε αναθέσει την καταμέτρηση και καταγραφή των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.


Προφανώς ολοκλήρωσε το έργο του, και τώρα φήμες τον θέλουν σε άλλη μυστική αποστολή που του ανέθεσε ο Κυριάκος, αυτή τη φορά να καταγράψει τους υποψήφιους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ!


Οι οποίοι, να τα λέμε όλα, είναι μάλλον περισσότεροι κι από τους ψηφοφόρους του…


Του εύχομαι κουράγιο, και κάθε επιτυχία!

Αυτά, και σε άλλα με υγεία.


ΥΓ- Αίσθηση προκάλεσε σε κάποιους ποταπούς η είδηση ότι ο Κρητικός βουλευτής κατείχε εισιτήριο κατηγορίας μπίζνες. Από αυτά που τους διαθέτει η Βουλή και πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Και τα οποία κοστίζουν 2-3 φορές παραπάνω από τα απλά εισιτήρια κατηγορίας economy.

Και τα οποία μπίζνες βουλευτικά εισιτήρια είχε καταργήσει ο Σαμαράς από το 2012, γλιτώνοντας το δημόσιο από περιττά έξοδα…

Μάλλον τα επανέφερε ο Κυριάκος στα πλαίσια του επιτελικού κράτους που λέγαμε, αλλιώς δεν εξηγείται…

30 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page