top of page
  • sergioschrys

Γέρων Ιωσήφ Αγιορείτης για τον Γ'ΠΠ και την επιστροφή στην "Πόλη των Ονείρων" μας

Ο Γέροντας Ιωσήφ ο Αγιορείτης από το κελί του Αγίου Μηνά στην περιοχή της Βίγλας του Αγίου Όρους, δίνει την δικιά του άποψη – εικασία, σύμφωνα με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ευρώπη αλλά και με τα λεγόμενα των αγίων πατέρων όπως και του Αγίου Κοσμά, για Γ’ Παγκόσμιο, για Τουρκία κλπ

Δεν συνηθίζω να αναρτώ βίντεο διαφόρων YouTuber που εκμεταλλεύονται την ζέση που νοιώθει ο πολύπαθος λαός μας, ακούγωντας διάφορες "προρρήσεις" από τυχαίους μοναχούς του Αγ. Όρους. Προρρήσεις που σχεδόν πάντα δεν ... βγαίνουν! Και τούτο διότι τα τελευταία 15 χρόνια, ιδίως μετά την εισχώρηση της πατρίδας μας στα μνημόνια και στη φτώχεια, έχει εκτοξευτεί στα ύψη η λεγόμενη...προφητολογία. Έχουν ανακατέψει τα λόγια σημαινόντων σύγχρονων Αγίων με λόγια άλλων και έχει προκληθεί μεγάλη σύγχυση. Σήμερα όμως, ακούγοντας έναν Γέροντα που δεν είχα υπ' όψη μου, να κάνει ένα είδος...γεωπολιτικής εκτίμησης με γνώμωνα τα προρρηθέντα του Αγίου Παϊσίου αλλά και άλλων, θεώρησα πως ήταν πρέπον να τα ακούσετε κι εσείς.

Η σκέψη του Γέροντα Ιωσήφ Αγειορίτου (αυτό είναι το όνομα του) βρίσκω πως είναι αρκετά ορθή, η Θεία Χάρη τον ακολουθεί στους λογισμούς του και είναι πολύ πιθανόν οι όποιες "προβλέψεις" του να βγούν αληθινές.

Η Κων/πολη, ούτως ή άλλως, θα καταλήξει στα δικά μας χέρια και πάλι. Είναι νομοτελειακά σίγουρο.

Τα ερωτήματα όμως παραμένουν: Ήρθε ο καιρός πράγματι; Είναι κατάλληλες οι συνθήκες; Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί πράγματι και θα φτάσουμε στο...σωτήριο για όλους μας Γ' Παγκόσμιο;

Ας ακούσουμε λοιπόν τον Γέροντα. Ίσως εκείνος με τη Χάρη του Θεού, μας ξεδιαλύνει αυτά που τώρα μας φαίνονται σαν ένα...κουβάρι μπερδεμένο.




38 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page