top of page
  • sergioschrys

Γιατί πρέπει να κάνουμε τον Σταυρό μας, πριν φάμε!

Η δύναμη της Πίστης μας, είναι αποδεδειγμένο ότι νικάει κάθε κακό και ακυρώνει κάθε επίθεση δαιμονική!


Επει­δή πάνω στο Ξύλο στο οποίο Σταυ­ρώ­θη­κε ο Χρι­στός, χύ­θη­κε το Αίμα του Χρι­στού, ο Τί­μιος Σταυ­ρός, από αν­τι­κεί­με­νο έγι­νε πρό­σω­πο, ξέ­χω­ρο από την Αγία Τριά­δα.

Γι΄αυτό και ο Σταυ­ρός αυ­τε­νερ­γεί έχον­τας παν­το­δυ­να­μία και ανά­λο­γα με την πί­στη θε­ρα­πεύ­ει ή κο­λά­ζει.


Όση δύ­να­μη έχει ο Θεός, τόση δύ­να­μη έχει ο Τί­μιος Σταυ­ρός!


Ο Θεός θέ­λη­σε να γί­νε­ται αυτό, διό­τι πε­ριέ­χει το Πα­νά­γιο Αίμα Του, στο οποίο Αίμα πε­ριέ­χε­ται και η Θε­ό­τη­τα του Χρι­στού.


Το Τί­μιο Ξύλο δεν καί­γε­ται και αν το βά­λου­με σε ένα πο­τή­ρι με νερό δεν επι­πλέ­ει, όπως τα άλλα ξύλα, αλλά βυ­θί­ζε­ται στον πάτο! Και μά­λι­στα χω­ρίς να κά­νου­με κά­ποια ευχή ή το ση­μείο του σταυ­ρού το νερό αυτό, γί­νε­ται Μέ­γας Αγια­σμός!


Πολ­λοί προ­σπά­θη­σαν να κα­τα­κά­ψουν, κομ­μά­τι Τι­μί­ου Ξύ­λου και κά­η­καν οι ίδιοι τους!

Λίγο πριν τη Δευ­τέ­ρα Πα­ρου­σία, όλα τα κομ­μα­τά­κια του Τι­μί­ου Ξύ­λου που μοι­ρά­στη­καν σε όλο τον κό­σμο θα ενω­θούν, σχη­μα­τί­ζον­τας το Τί­μιο Ξύλο στην αρ­χι­κή του μορ­φή

και θα ανυ­ψω­θεί ψηλά στον ου­ρα­νό, οπό­τε θα λάμ­ψει πε­ρισ­σό­τε­ρο από μυ­ρί­ους ηλί­ους, ση­μά­δι, ότι σε λίγο θα εμ­φα­νι­στεί ο Βα­σι­λιάς της Δό­ξας, που Σταυ­ρώ­θη­κε στο Ξύλο αυτό.


Γιατί πρέπει να κάνουμε τον σταυρό μας όταν πάμε να φάμε


Λένε οι Πατέρες, ότι όσοι δεν κάνουν το σταυρό τους πριν φάνε και όταν φάνε, ομοιάζουν με τα ζώα. Πάρα πολλοί άνθρωποι, κάνοντας την προσευχή τους πριν φάνε τρόφιμα, που ήταν χαλασμένα και δηλητηριασμένα, δεν έπαθαν απολύτως τίποτα!


Κάναντας το σταυρό τους με πίστη, ενήργησε η Χάρη του Αγίου Πνεύματος στα τρόφιμα αυτά και τα κατέστησε βρώσιμα και μη βλαβερά.


Όταν όμως δεν κάνει κανείς το σταυρό του πριν φάει και τα καλά τρόφιμα μπορούν να τον βλάψουν, γιατί μπορεί στην ύλη της τροφής, να κρύβεται ένα δαιμόνιο!


Έχει εξουσία το δαιμόνιο να μπαίνει στην ύλη, ειδικά στο νερό, γι΄αυτό και πριν πιούμε νερό, να κάνουμε το σταυρό μας.

Ό,τι εισέρχεται σε βρώση και σε πόση, πρέπει να είναι σφραγισμένο από εμάς με το σταυρό μας.

Γι΄αυτό και παλιότερα οι άνθρωποι ήταν πιο γεροί στο σώμα και στο μυαλό, διότι είχαν περισσότερη πίστη και έφτιαχναν το σταυρό τους σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής τους, ειδικά πριν φάνε και πιούνε.


Το Σταυρό μας, να τον κάνουμε κανονικά και όχι όπως μερικοί μοντέρνοι, που νομίζεις πως παίζουν βιολί. Όχι, είναι εμπαιγμός!


Κάνε το σημείο του Σταυρού κανονικά. Ενώνουμε τα 3 μας δάχτυλα και εννοούμε:

Αγία Τριάδα ελέησον τον κόσμο!

Φέρνουμε το χέρι στο μέτωπο και εννούμε: Χριστέ ήσουν στα Ουράνια.

Μετά το φέρνουμε κάτω και εννοούμε: Σε ευχαριστούμε Χριστέ που κατέβηκες στη γη και πήρες σάρκα από τα αγνά αίματα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κατόπιν φέρνουμε το χέρι δεξιά στον ώμο και εννοούμε: Μνήσθητι μου Κύριε, όταν έλθεις εν τη Βασιλεία Σου.

Τέλος το φέρνουμε αριστερά και εννοούμε: Μη με βάλεις στην κόλαση Κύριε!


Από λόγους των Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτη και Γέροντος Εφραίμ της Σκήτης του Αγίου Ανδρέα, Άγιον Όρος + +

Yorumlar


bottom of page