top of page
sergioschrys

Η Jerusalem Post συνέταξε μια λίστα με τους Εβραίους που κατευθύνουν τον κόσμο!

Πιο ισχυροί από τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ Nετανιάχου, που δείχνει πού βρισκεται το "κλειδί" της Παγκοσμιοποίησης και ποιοί στην ουσία κυβερνούν τον πλανήτη!

Μπορεί ο τρόπος που διοικεί το Ισραήλ και κατευθύνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας στη Μέση Ανατολή ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu να αποκαλύπτουν απαράμιλλη ισχύ, ωστόσο, όπως αναφέρει η Jerusalem Post, υπάρχουν άλλοι τέσσερις Εβραίοι που προηγούνται στη λίστα με τους σημαντικότερους από άποψης επιρροής εκπροσώπους της πατρίδας του άστρου του Δαβίδ.


Ο λόγος για τον σύζυγο της Kamala Harris Doug Emhoff, τον Εβραίο κυβερνήτη της Πενσιλβάνια Josh Shapiro, τον δισεκατομμυριούχο Bill Ackman και τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Antony Blinken.


Douglas Craig Emhoff


Ο Douglas Craig Emhoff (13 Οκτωβρίου 1964), είναι Αμερικανός δικηγόρος και πανεπιστημιακός, που είναι εν ενεργεία Δεύτερος Κύριος των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2021. Είναι παντρεμένος με την Kamala Harris, την εν ενεργεία 49η Αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών.


Είναι ο πρώτος Δεύτερος Κύριος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και ο πρώτος Εβραϊκής καταγωγής σύζυγος Αντιπροέδρου στις ΗΠΑ. Με τη Harris να διεκδικεί τη προεδρία, ο Emhoff βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας. Θα μπορούσε να γίνει όχι μόνο ο πρώτος σύντροφος στον Λευκό Οίκο αλλά και ο πρώτος Εβραίος.


Στηρίζοντας το βάρος των φιλοδοξιών εκατομμυρίων Αμερικανοεβραίων, έχει γίνει ο Εβραίος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο. Μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, ο Emhoff το πήρε προσωπικά. Ηγήθηκε της Εθνικής Στρατηγικής της Κυβέρνησης Biden για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, που ξεκίνησε το 2023 - μια σαρωτική πρωτοβουλία που έχει σχεδιαστεί για την αντιμετώπιση του μίσους όπου κι αν εξαπλώνεται.


Joshua "Josh" David Shapiro


Ο Joshua "Josh" David Shapiro (20 Ιουνίου 1973) είναι Αμερικανός πολιτικός και δικηγόρος. Υπηρετεί ως 48ος Κυβερνήτης της Πενσυλβάνιας, από τον Ιανουάριο του 2023 και είναι μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος. Προηγουμένως, υπηρέτησε ως 50ός Γενικός Εισαγγελέας της Πενσιλβάνια από τον Ιανουάριο του 2017 έως τον Ιανουάριο του 2023, ως Επικεφαλής και ως Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομητείας Μοντγκόμερι από το 2012 έως το 2017, καθώς και ως Μέλος της πολιτειακής Βουλής των Αντιπροσώπων της Πενσιλβάνια από την 153η περιφέρεια, από το 2005 έως το 2012.


Τον Οκτώβριο του 2021, ο Shapiro, ανακοίνωσε πως θα είναι υποψήφιος για τις Κυβερνητικές εκλογές του 2022, για το αξίωμα του Κυβερνήτη της Πενσιλβάνια.


Έλαβε το χρίσμα των Δημοκρατικών χωρίς εσωκομματικό αντίπαλο. Στις γενικές εκλογές του Νοεμβρίου, κατάφερε να νικήσει τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του Doug Mastriano, με ποσοστό 56.5% έναντι 41.7% των ψήφων.


Πριν από ένα χρόνο, μόνο λίγοι είχαν ακούσει για τον Josh Shapiro – έγινε γνωστό όταν προτάθηκε για υποψήφιος αντιπρόεδρος. Πολλοί τον συγκρίνουν ως προς τη ρητορική δεινότητα με τον Barrack Obama! Με άλλα λόγια, ο κυβερνήτης, που είναι ένας περήφανος Εβραίος, είναι πλέον ένα ευρέως αναγνωρισμένο όνομα στην Αμερική.


Bill Ackman


Ο Bill Ackman είναι ένας δισεκατομμυριούχος Εβραίος επενδυτής και ιδρυτής του hedge fund Pershing Square. Έχει φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Harvard, ενώ ανέλαβε δράση όταν εκδηλώθηκε έκρηξη υποστήριξης προς τη Hamas στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ.


Ο 57ρονος Ackman έχει περιουσία 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ έχει σημαντικό ιστορικό δωρεών στους Δημοκρατικούς. Ίδρυσε το hedge fund Pershing Square Capital και για χρόνια έδωσε υψηλού προφίλ μάχες εναντίον εταιρειών που πίστευε ότι τύγχαναν κακοδιαχείρισης.


Στην αρχή της πανδημίας COVID-19, το 2020, έβγαλε 2,6 δισεκατομμύρια δολάρια στοιχηματίζοντας ότι το χρηματιστήριο θα πέσει. Ο Ackman πιέζει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα να περιορίσουν την φιλοπαλαιστινιακή δραστηριότητα στην πανεπιστημιούπολη.

Δωρητές σαν αυτόν άσκησαν πιέσεις παρακρατώντας οικονομικές εισφορές στα πανεπιστήμια με αντι-ισραηλινή και αντισημιτική συμπεριφορά.


Antony Blinken


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken είναι, σύμφωνα με τη Jerusalem Post, ο τέταρτος Εβραίος με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο.


Από τότε που υπηρετεί ως επικεφαλής διπλωμάτης της Αμερικής το 2021, υπήρξε από τους Εβραίους με τη μεγαλύτερη ισχύ στη διπλωματική κονίστρα, επηρεάζοντας τα παγκόσμια γεγονότα. Ειδικά μετά την εισβολή της Hamas στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, που άφησε πάνω από 1.200 νεκρούς και 251 αιχμαλώτους, ο Blinken πραγματοποίησε εννέα περιφερειακά ταξίδια για να υπογραμμίσει την αμερικανική υποστήριξη στον πόλεμο του Ισραήλ ενάντια στις φιλοϊρανικές ομάδες Hamas και Hezbollah.


Την ώρα που ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών είπε ότι η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου πρέπει να εξεταστεί στο πλαίσιο «56 ετών ασφυκτικής ισραηλινής κατοχής» του παλαιστινιακού λαού, ο Blinken τοποθέτησε την επίθεση στο ευρύτερο πλαίσιο της εβραϊκής ιστορίας, συνδέοντάς την με το Ολοκαύτωμα.


Άλλοι επιφανείς Εβραίοι


Η πρώην COO και συγγραφέας του Meta Sheryl Sandberg, διάσημη για την ενθάρρυνση των γυναικών να «κλίνουν» και να ακούγονται οι φωνές τους, βρίσκεται στο νούμερο 11.


Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, κατατάσσεται στην 28η θέση ως σύμβολο της εβραϊκής επιχειρηματικότητας, καθώς έγινε μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στη βιομηχανία της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης.

Τέλος, η Victoria Starmer έγινε η πρώτη Εβραία πρώτη κυρία του Ηνωμένου Βασιλείου.


Αυτή η λίστα δεν πληροφορεί μόνο την ισχυρότητα αυτών των προσωπικοτήτων. Δείχνει και κάτι άλλο: Ότι όλοι οι "συνωμοσιολόγοι" του πλανήτη, δικαιώνονται στο ζήτημα του "ποιοί κατευθύνουν" τις εξελίξεις στον πλανήτη από τον 18ο αιώνα και μετά και ποιοί βρίσκονται πίσω από το κόμμα των Δημοκρατικών (κεντρώων) στην Αμερική και σε όλα τα κόμματα που φέρουν αυτή τη ταμπέλα στη Δύση.




0 comments

Comentarios


bottom of page