top of page
  • sergioschrys

Η..."Αριστερά της...πισίνας"!

Η Ε.Ακρίτα σχολίασε με ανάρτησή της δημοσκόπηση αλλά όλοι παρατήρησαν… την πισίνα στο σπίτι της και έγινε ...χαμός στο Twitter!

«Τον χορτασμένο μην φοβάσαι, το γιο της πλύστρας να φοβάσαι που μπήκε στην πολιτική με τρύπιο σώβρακο και βρέθηκε με κολοσσιαία περιουσία» ήταν η απάντηση της, υπονοώντας φυσικά τους ...άλλους, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ


Η Έλενα Ακρίτα, ήταν κάποτε μια πολύ επιτυχημένη δημοσιογράφος, σεναριογράφος και ηθοποιός και πάνω απ' όλα μία από τις ωραιότερες παρουσίες στον κόσμο του θεάματος. Από τότε που μπήκε στη πολτική, όχι προφανώς από...ιδεολογία (ήδη ήταν οπαδός του ΠΑΣΟΚ από τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου), αλλά επειδή...η στέρνα με τα πεντοχίλιαρα ή τα ευρά στέρεψε (οι σειρές της στα κανάλια MEGA και ANTENNA άφησαν όντως εποχή) και τα ρημάδια τα γηρατειά πλησίαζαν. Δεν το έκανε λοιπόν, ούτε από ιδεολογία, ούτε από την εσωτερική της ανάγκη να προσφέρει.

Το 'κανε για τα λεφτά.

Ξεκάθαρα και χωρίς σάλτσες.


Το 'κανε για να ...οικονομήσει τα απαραίτητα που χρειαζόταν για να εξακολουθήσει να ζει πλουσιπάροχα, με τις ανέσεις και τα καπρίτσια ενός ...αρχοντοχωριάτη.


Όπως όλοι άλλως τε που σε εκείνη τη πρώτη περίοδο της ανόδου του ΠΑΣΟΚ, που το χρήμα έρρεε ωσαν...πακτωλός και όσοι βρισκόταν σε αυτή τη πλευρά (των σοσιαλησταράδων δηλαδή), έτρωγαν με βουλιμία και ...του πουλιού το γάλα και όταν βρέθηκαν στην εποχή του Σημίτη (ο οποίος καθάρισε στεγνά το κόμμα από κάθε τι παπανδρεϊκό), βρέθηκαν και στο...δρόμο, το γύρισαν αλλιώς.

Η πανέμορφη Έλενα τως δεκαετιών '80 και '90, δεν μόνο...σοσιαλίστρια. Ήταν και καταχραστής του Δημοσίου, όπως άλλως τε και κάθε ΠΑΣΟΚος σοσιαλ-λήσταρχος της εποχής εκείνης, μέχρι τουλάχιστον τα...επώδυνα (για το πόπολο) μνημόνια. Έπαιρνε παράνομα και καταχρηστικά επί 45 ολόκληρα χρόνια (1965-2010) την σύνταξη του μπαμπά της Λουκή Ακρίτα, παρά τον πακτωλό χρημάτων που εισέπραττε τόσο ως δημοσιογράφος του ΔΟΛ, όσο και ως σεναριογράφος-ηθοποιός όταν δούλευε και για τα κανάλια MEGA και ΑΝΤΕΝΝΑ ("Γόβα-Στιλέττο", "Στράς", "Βέρα στο Δεξί" κ.α), ακόμη κι όταν ήταν παντρεμένη με τους Νάσο Κόκκινο, Κώστα Αρζόγλου και - μεχρι σήμερα - Γιώργο Κυρίτση)! Το 2010 έπαψε πλέον να της χορηγείται η σύνταξη λόγω Μνημονίου, αφού δεν πληρούσε τα εισοδηματικά κριτήρια και ήταν ασφαλώς και...πάμπλουτη! Βεβαίως, οι σχέσεις της με το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν...τυχαίες. Η μητέρα της, η Σύλβα Ακρίτα ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός.


Χρήμα με τη...σέσουλα!

Οι γάμοι που έκανε, ήταν κι αυτοί γάμοι συμφέροντος. Μόνη εξαίρεση, ο έρωτας με τον Αρζόγλου, αλλά και που αυτός εξατμίστηκε σταδιακά, όταν ο πραγματικός ιδεαλιστής Αρζόγλου έγινε το...μαύρο πρόβατο όχι μόνο της τηλεόρασης, αλλά και του "συστήματος" και ...δεν είχε πλέον την οικονομική και κοινωνική θέση που εκείνη απαιτούσε. Ο Κυρίτσης, από χρόνιος συνεργάτης αλλά και ...κατά καιρούς εραστής της, έγινε και συζυγός της (μέχρι σήμερα), όταν αυτός εξελέγη βουλευτής με τη ΔΗΜ.ΑΡ του ...κυρ-Φώτη του Κουβέλη του...μνημονιοφάγου.

Μέχρι που...γέρασε και έβλεπε πως η...μπογιά της είχε περάσει προ πολλού. Και μιας και οι καιροί δύσκολοι εισίν, ο άντρας της (είχε προ καιρού μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ) την...βάφτισε και βουλευτίνα το 2023.


Συνολικά, για να λέμε τα πράγματα με αριθμούς, η κυρία Ακρίτα λήστεψε το δημόσιο στα 45 χρόνια που έπαιρνε παράνομα την σύνταξη του Κυπρίου μπαμπά της με 976.000 ευρώ με συντηρητικούς υπολογισμούς, όπερ σημαίνει ότι τσέπωσε τουλάχιστον 1 εκατομμύριο ευρώπουλα!..


Ο ίδιος ο Δήμος Βερύκιος, συνάδελφός της, όταν η Ακρίτα έκανε ένα απρεπές σχόλιο για την...τσάντα της Φωτεινής Πιπιλή το 2013 υπονοώντας ότι η βουλευτής της ΝΔ και δημοσιογράφος "πλούτισε από την πολτική", είχε πεί γι' αυτήν:


«Μιλάνε οι χορτάτες και προκαλούν. Δεν μπορεί η Έλενα Ακρίτα να απαντάει και να κάνει πλάκα για το σχόλιο της Φωτεινής Πιπιλή, όταν λίγες μέρες πριν έχει βουίξει το διαδίκτυο, όταν συζητήθηκε στη Βουλή το θέμα που έχει άμεση σχέση με τον προκλητικό νόμο που έγινε το 1965 επί Γεωργίου Παπανδρέου για να παίρνει σύνταξη η μητέρα της και η ίδια. Επί 45 χρόνια, από το 1965 μέχρι το 2010 έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα. Ο "Γέρος της Δημοκρατίας", όταν πέθανε ο πατέρας της Έλενας Ακρίτα, έφτιαξε νόμο προσωπικό, προσωπική σύνταξη. Προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να την παίρνει όσες φορές και αν παντρευτεί στη ζωή της, πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ορφανές. Ούτε η Χούντα δεν της έκοψε τη σύνταξη, την έκοψε η Τρόικα!»

Γιατί όμως πιάστηκα σήμερα...μαλλί με μαλλί γι' αυτήν; Διότι ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ το δημόσιο αίσθημα και πάλι, όταν έβγαλε μια φωτογραφία της τηλεόρασης, όταν το κανάλι OPEN έδειχνε τη δημοσκόπηση της Metron Analysis η οποία κατέτασσε τον ΣΥΡΙΖΑ στην 5η θέση. Η φωτογραφία δεν έδειχνε μόνο την τηλεόραση. Έπιασε στο κάδρο και την...εσωτερική πισίνα της κυρίας. Μια πισίνα που μόνο...μερικές χιλιάδες ευρωπαίοι θα μπορούσαν να έχουν σπίτι τους κι αυτοί μετρώνται σύμφωνα με τα οικονομικά τους σε πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Βεβαίως, η κυρία Ακρίτα των 70 ετών πλέον και με μια εμφάνιση που κάλλιστα θυμίζει την ...Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, γεμάτη από περισσευούμενο κόμπλεξ (για την σημερινή εμφάνιση της κυρίως) επίτηδες δεν έκοψε τη φώτο αλλά την ανέβασε ώς ήταν για να...προκαλέσει.

Και το κοινό...τη στόλισε ανάλογα και μάλιστα δικαίως!





Οι πισίνες της...Αριστεράς


Τελικά, φαίνεται πως εκεί στην Αριστερά υπάρχει ένα θέμα με τις… πισίνες.

Δεν έχουν κατανοήσει στην Αριστερά και σε όλα τα κόμματα ότι ο κόσμος ενοχλείται όταν υπάρχει επίδειξη πλούτου όχι γιατί είναι κακό όταν κάποιος είναι ευκατάστατος, αλλά γιατί η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα έχει ποτέ την δυνατότητα να ζήσει σε παρόμοια οικονομική κατάσταση.


Δυσκολεύεται επίσης να πιστέψει ο μέσος πολίτης ότι ένα άτομο το οποίο δεν ταλαιπωρείται από οικονομικά προβλήματα, έχει τη γνώση και κυρίως την διάθεση, να πολεμήσει για τα δικά του δικαιώματα.


Στους άλλους χώρους αυτό δεν ενοχλεί αλλά όταν πρόκειται για την Αριστερά - τέλος πάντων την ΟΠΟΙΑ Αριστερά - , που ως βασικό της δόγμα έχει την αναδιανομή πλούτου, αυτό «χτυπάει» κάπως στο αυτί.


Σίγουρα δεν ακούστηκε πολύ ωραίο και το σχόλιο της για τον ...«γιο της πλύστρας», καθώς υποτίθεται ότι η Αριστερά απευθύνεται σε αυτές τις συγκεκριμένες κοινωνικές τάξεις.


Να θυμίσω επίσης ότι υπήρξε ολόκληρο θέμα με την πισίνα του αποπεμφθέντα πλέον προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, στο εξοχικό του στις Σπέτσες.

Comments


bottom of page