top of page
  • sergioschrys

Η Γερμανία πεθαίνει... Πλήρης επιβεβαίωση των Αγίων Γερόντων!

Η γερμανική βιομηχανία βιώνει τη χειρότερη περίοδο από την ίδρυση της Ε.Ε! Το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, παρά τη χαμηλή ανεργία, μειώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά! Η Γερμανία...πεθαίνει!

Γράφει ο

Alexey Vitvitsky




Το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία, παρά τη χαμηλή ανεργία, μειώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, για πρώτη φορά από τον σχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως υπολόγισε το RIA Novosti από διαθέσιμα στοιχεία.


Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η ανεργία στη Γερμανία ήταν μόλις 3% στα τέλη του περασμένου έτους. Αυτό είναι σχεδόν τρεις φορές χαμηλότερο από ό,τι το 1994, όταν η ΕΕ άρχισε να λειτουργεί πλήρως.


Το μέγιστο από τότε ήταν το 2004 υπό τον καγκελάριο Γκέρχαρντ Σρέντερ (10,3%). Η Άνγκελα Μέρκελ κατάφερε να τη μειώσει στο μισό και η απασχόληση αυξάνεται σταθερά από το δεύτερο μισό της δεκαετίας του 2010.


Παρόλα αυτά, η γερμανική βιομηχανία δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση αυτή τη στιγμή.


Έτσι, σύμφωνα με τη Eurostat, το επίπεδο της βιομηχανικής παραγωγής μειώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά: +4,6% το 2021, -0,3% το 2022, -1,9% πέρυσι και -0,3% τον Ιανουάριο-Ιούλιο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός καταγράφει μια τέτοια κατάσταση από τη δημιουργία της ΕΕ.


Γιατί η βιομηχανία είναι άρρωστη


«Η στασιμότητα της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία οφείλεται στην «διορατική» πολιτική της κυβέρνησής της: αφού κατάφερε να χαλάσει ριζικά τις σχέσεις με τη Ρωσία, δημιούργησε σωρεία προβλημάτων για την προηγουμένως ισχυρή εθνική βιομηχανία», σχολίασε στο πρακτορείο ο βιομηχανικός εμπειρογνώμονας Leonid Khazanov.


Πρώτον, οι επιχειρήσεις έχασαν την ευκαιρία να προμηθεύονται φθηνό φυσικό αέριο από τη Ρωσία μέσω αγωγών. Το ξένο φυσικό αέριο αποδείχθηκε ακριβότερο, αναγκάζοντας τα τιμολόγια ενέργειας να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς.


Δεύτερον, σημειώνει ο εμπειρογνώμονας, η μείωση των εισαγωγών σιδηρούχων και μη σιδηρούχων μετάλλων από τη Ρωσία οδήγησε στην ανάγκη εξεύρεσης εναλλακτικών προμηθευτών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να αυξήσουν τις τιμές.


Τρίτον, έχοντας χάσει τη μακροπρόθεσμη παρουσία τους στη ρωσική αγορά, οι γερμανικές εταιρείες δεν έχουν βρει πλήρη αντικαταστάτη - αυτό φαίνεται καλά από τη θλιβερή κατάσταση στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. 


Και τέλος, τέταρτον, η γερμανική βιομηχανία βρίσκεται αντιμέτωπη με μείωση της καταναλωτικής δραστηριότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δεν παρουσιάζει προϋποθέσεις για αλλαγή πορείας...


Η Γερμανία πεθαίνει και μαζί της και η ΕΕ...








0 comments

Comments


bottom of page