top of page
  • sergioschrys

Η Λογική της Δεξιάς Παράταξης, νίκησε την παράνοια των Ελίτ στη Γαλλία!

Έγινε αυτό που περίμενε ο μισός πλανήτης! Η ΛεΠέν και το φρέσκο πολιτειακό της πακέτο, νίκησε κατά κράτος τον διεφθαρμένο διεθνιστικό νεοφιλελευθερισμό και η επόμενη Κυριακή θα είναι απλά...το επισφράγισμα της νίκης!


Ήταν αναμενόμενο. Παρά την αφόρητα πιεστική δυτική τανάλια των "αγορών" αλλά και της ηγεσίας της ΕΕ, η ξανθιά Μαρίν κέρδισε με τη φωνή της λογικής την εμπιστοσύνη των Γάλλων (Γκολικών στη πλειοψηφία τους) για μια Νέα Γαλλία, για ένα καινούργιο ξεκίνημα, μακρυά από την νεοφιλελέ διαφθορά και την agenta της, η οποία μόνο...φίλη της ελευθερίας δεν είναι. Ή μάλλον, η "ελευθερία" που κομίζει, δεν είναι τίποτε άλλο από μια ...ελευθερία των ηθών μέσα σε μία πολιτική και οικονομική φυλακή.


Οι Γάλλοι, φίλοι της ελευθερίας ανέκαθεν, απέρριψαν τον σικέ Φιλελευθερισμό του 21ου αιώνα (για μια πορεία προς μία Παγκόσμια Κυβέρνηση) και επέλεξαν τη...φωνή της λογικής και του ανθρωπισμού.


Εκλογικός θρίαμβος για Le Pen και Εθνική Συσπείρωση

Το κόμμα της Πατριωτικής Δεξιάς σύμφωνα με τα επίσημα exit polls  κερδίζει ποσοστό 33,2%, μεγαλύτερο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες περίπου από το 31% που απέσπασε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.


Το κεντρώο κόμμα "Αναγέννηση" του Emmanuel Macron συγκεντρώνει 21% ενώ το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο κερδίζει ποσοστό 28,1% και είναι δεύτερο κόμμα.


Οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι αποσπούν ποσοστό 10%


Από τα αξιοσημείωτα των εκλογών και η ιδιαίτερα  καλή επίδοση της Αριστεράς που έλαβε μεγάλο ποσοστό της νεανικής και φοιτητικής ψήφου, ενώ ευνοήθηκε μαζί με την Εθνική Συσπείρωση από την υψηλή συμμετοχή.


Από 240 έως 270 έδρες η Le Pen

Με βάση τα ευρήματα αυτά, η Εθνική Συσπείρωση αναμένεται να καταλάβει 240 - 270 έδρες από τις 577 στην Εθνοσυνέλευση, η Αριστερά έως 200 και το κόμμα του Macron μέχρι 90.


Η απόλυτη πλειοψηφία των εδρών στην Εθνοσυνέλευση θα προκύψει μετά τον δεύτερο γύρο των εκλογών την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024.


Οι Γάλλοι ψηφοφόροι αποδοκίμασαν  τους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς του Γάλλου προέδρου, τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει λάβει και ασφαλώς τα πολεμικά του κηρύγματα κατά της Ρωσίας.


Είναι πασιφανές ότι η αποδοκιμασία στο πρόσωπο του Macron είναι και ένα ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα, καθώς οι Γάλλοι πολίτες δεν θέλουν να εμπλακεί η χώρα τους στη σύγκρουση της Ουκρανίας.


Η διαρροή στον βελγικό Τύπο

Τα πρώτα exit polls διέρρευσαν στον βελγικό Τύπο, όπου δεν ισχύει η σχετική απαγόρευση.


Σύμφωνα τα ευρήματα, η Le Pen συγκέντρωνε 33 - 34%, η Αριστερά 29% - 30% και η Αναγέννηση του Macron 21%- 23%.


Ρεκόρ συμμετοχής

Η τελική συμμετοχή ήταν πολύ υψηλή, φτάνοντας στο 65.8%, ενώ στις 18:00 ώρα Ελλάδας είχε φτάσει στο 59,39%.


Σύμφωνα με τη δημοσκοπική εταιρεία Ipsos, η συμμετοχή ήταν η μεγαλύτερη από τις εκλογές του 1986. Φανταστείτε τώρα το πόσο οι Γάλλοι επιθυμούσαν την πραγματική ελευθερία τους. Το 2022 η αντίστοιχη συμμετοχή ήταν στο 39,42%, ενώ το 2017 ήταν στο 40,75.%. Έτσι, με αυτόν τρόπο είχε κλέψει για άλλη μια φορά ο Μακρόν την προεδρία.


Μήνυμα Le Pen: Οι Γάλλοι μας έδωσαν την πρωτιά, εξαφάνισαν τον Macron - Χρειαζόμαστε απόλυτη πλειοψηφία

Ο γαλλικός λαός έδωσε το προβάδισμα στην Εθνική Συσπείρωση και εξαφάνισε το στρατόπεδο του Macron», δήλωσε η πρόεδρος του κόμματος και θριαμβεύτρια των εκλογών Marine Le Pen, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των βουλευτικών εκλογών.


Η Le Pen ζήτησε την απόλυτη πλειοψηφία στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 7 Ιουλίου, ώστε το κόμμα της να μπορέσει να «διορθώσει τη Γαλλία και να αποκαταστήσει την ενότητα».


Τόνισε ότι το κόμμα της χρειάζεται «την απόλυτη πλειοψηφία, ώστε σε οκτώ ημέρες ο Jordan Bardella να διοριστεί πρωθυπουργός από τον Emmanuel Macron».


Ο Macron πανικόβλητος, κάνει εκκλήσεις για... μέτωπο κατά της Le Pen

Έκκληση για «ευρεία, σαφώς δημοκρατική και ρεπουμπλικανική ένωση», απήθυνε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron, όπως μετέδωσε το AFP, κατά του ακροδεξιού κόμματος της Marine Le Pen που τερμάτισε πρώτο με μεγάλη διαφορά στον πρώτο γύρο των πρόωρων εκλογών.


Mélenchon (Αριστερά – Λαϊκό Μέτωπο): Βαριά ήττα Macron, ο Attal δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός

«Αυτός ο γύρος των εκλογών επέφερε μια βαριά και αδιαμφισβήτητη ήττα στον πρόεδρο Macron, τους υποψηφίους του και τη λεγόμενη προεδρική πλειοψηφία του», δήλωσε ο ηγέτης της Ανυπότακτης Γαλλίας - Λαϊκό Μέτωπο Jean-Luc Mélenchon στους επευφημούντες υποστηρικτές του.


Ο Mélenchon δήλωσε ότι το πρώτο μάθημα από την αποψινή ψηφοφορία είναι ότι «ο Gabriel Attal δεν θα είναι πλέον πρωθυπουργός».


BFM (Γαλλικό ΜΜΕ): Σίγουρη η νίκη Le Pen στον β’ γύρο των εκλογών (7/7) – Θα κάνει κυβέρνηση με πάνω από 300 έδρες

Η Εθνική Συσπείρωση, το κόμμα της Marine Le Pen με 4% καταλαμβάνει την πρώτη θέση στις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία (30/6/2024) σύμφωνα με τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFM.


Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό η Εθνική Συσπείρωση θα μπορούσε να συγκεντρώσει στο δεύτερο γύρο της ερχόμενης Κυριακής (7/7/2024) ανάμεσα στις 260 και τις 310 έδρες.


Η απόλυτη πλειοψηφία στην γαλλική Εθνοσυνέλευση κερδίζεται με 289 έδρες.


«Ο γαλλικός λαός ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της ψήφου, με το υψηλότερο επίπεδο συμμετοχής στην ψηφοφορία τα τελευταία 40 χρόνια», τόνισε ο Jordan Bardella, υποψήφιος πρωθυπουργός της Εθνικής Συσπείρωσης της Marine Le Pen, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του μετά τα αποτελέσματα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία


«Η απάντηση είναι ξεκάθαρη και η απάντηση είναι σαφής - ψήφισαν για αλλαγή ... Είναι σαφές ότι η προεδρική πλειοψηφία έχει εγκαταλειφθεί», τόνισε.

Σημείωσε ότι θέλει να είναι ο πρωθυπουργός όλων των Γάλλων, που σέβεται το σύνταγμα σε μια ενδεχόμενη «συμβίωση» με τον πρόεδρο Emmanuel Macron.



Κλειδώνει η νίκη της Le Pen στον β΄γύρο (7/7) των εκλογών – Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν ζητάνε καταψήφιση της Εθνικής Συσπείρωσης

Το κεντροδεξιό κόμμα Les Républicains (LR), το οποίο αναμένεται να συγκεντρώσει περίπου το 10% των ψήφων στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, αρνήθηκε να καλέσει τους ψηφοφόρους του να καταψηφίσουν την  Εθνική Συσπείρωση στον δεύτερο γύρο των εκλογών.


«Όπου δεν έχουμε υποψηφίους στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι οι ψηφοφόροι είναι ελεύθεροι να επιλέξουν, δεν δίνουμε κατευθύνσεις και αφήνουμε τους Γάλλους να εκφραστούν κατά συνείδηση», ανέφερε το LR σε δελτίο τύπου.

«Ο κίνδυνος που απειλεί τη χώρα μας σήμερα είναι η άκρα αριστερά», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του LR, François-Xavier Bellamy, υπονοώντας την...νεοφιλελεύθερη αριστερά του Μακρόν.


Γιατί οι Γάλλοι στρέφονται στη Le Pen και την Εθνική Συσπείρωση

Η Εθνική Συσπείρωση της Le Pen κέρδισε την προτίμηση των ψηφοφόρων γιατί ικανοποιεί το αίτημα για μια «πιο ισορροπημένη» και «ανεξάρτητη» γαλλική εξωτερική πολιτική.


Ζητά η Γαλλία να μην είναι προσδεμένη στο άρμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ αλλά και η ΕΕ να μην υπερισχύει της σημασίας των εθνών – κρατών.


Η δέσμευση για μη εμπλοκή της Γαλλίας στον πόλεμο της Ουκρανίας και ο τερματισμός της αποστολής βαρέως  εξοπλισμού κερδίζει τους ψηφοφόρους εν αντιθέσει με τις πολεμικές ιαχές του Γάλλου προέδρου.


Επίσης προβάλλει το αίτημα για φραγμό στην παράνομη μετανάστευση ενώ στην προμετωπίδα της βρίσκεται η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους Γάλλους πολίτες.


Από πληροφορίες του Bankingnews.gr


26 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page