top of page
  • sergioschrys

Ηττήθηκε η ατζέντα της Ευρώπης!

Μια ήττα που μπορεί να αποτελέσει την θρυαλλίδα για την μελλοντική διάλυση του εκτρώματος που ονομάζεται "Ευρωπαϊκή Ένωση"

Σχόλιο με την υπογραφή του Απόστολου Αποστόλου

Ηττήθηκε η ατζέντα της Ευρώπης. Δηλαδή ηττήθηκε  η πολεμική οικονομία, η ακρίβεια (το κόστος ζωής), η τρομοκρατία της γουόκ κουλτούρας, η εξαφάνιση της αγροτικής πολιτικής, το σύμφωνο σταθερότητας κλπ.

Και μαζί ο «Βασιλιάς Ήλιος» Μακρόν (όπως τον αποκάλεσε ο Γάλλος φιλόσοφος, Μισέλ Ονφρέ), ο κυκλοθυμικός Σολτς (κατά την εκτίμηση Γερμανίδας υποψηφίας του ευρωκοινοβουλίου), οι αριστεροί θίασοι της ψευδεπίγραφης πρωτοπορίας, αλλά και οι «πληθωριστικές» πολιτικές φιγούρες που χρησιμοποίησαν καταχρηστικά τις οθόνες για να πείσουν τους ψηφοφόρους τους.  


Επίσης έχασαν οι τοξικοί ναρκισσιστές της πολιτικής οι οποίοι ως ασώματες κεφαλές εφάρμοζαν κατά γράμμα το Ευαγγέλιο της Ελίτ της παγκοσμιοποίησης. Τέλος δέχθηκε πλήγμα η απειλή του παγκόσμιου πολέμου που προσπάθησε να επιβάλλει η παγκόσμια κυριαρχία.


Και εδώ σε εμάς ο κ. Μητσοτάκης τσαλακώθηκε άγρια και φαίνεται ότι κατεβαίνει από το τρένο της πολιτικής, ενώ ο κ. Κασσελάκης έδειξε το ταβάνι που μπορεί να πιάσει με το λάιφ στάιλ και ο κ. Ανδρουλάκης ότι διαθέτει ένα κόμμα κατατονίας.


Ποιοι κέρδισαν στην Ευρώπη;

Κέρδισαν οι ευρωσκεπτικιστές ή οι ακροδεξιοί  όπως τους αποκαλεί το σύστημα της κατεξουσιαστικότητας, οι πυγμαίοι του πολιτικού παρα-ορθολογισμού.


Η Μελόνι βγήκε κερδισμένη όχι όμως νικήτρια και αυτό γιατί πάσχει από πολιτικό πρωταγωνισμό, τη βλέπουμε να είναι ακόμη ανοιχτή στις προτεινόμενες συμμαχίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και να επιθυμεί να καταστεί «βασικός παίχτης της ΕΕ».


Η Λεπέν ουσιαστικά δεν έπιασε το ποσοστό που περίμενε (το 40%) και αυτό γιατί ο Ζορντάν Μπαντελά με αλγερινές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του μεγαλωμένος στις φτωχότερες συνοικίες του Παρισιού, δεν απέφυγε τους μελοδραματισμούς που συνόρευαν με ένα χαλαρό μιζεραμπιλισμό. Χρησιμοποίησε καταχρηστικά το ΤικΤοκ, βιοποριζόμενος αποκλειστικά από την πολιτική ο οποίος με τη βοήθεια της παλιάς σχέσης του με την κόρη του Φρεντερίκ Σατιγιόν, μπήκε με ευκολία στο κόμμα της Λεπέν ως νέος φέρελπις  πολιτικός  του κομματικού σωλήνα. 

(Να θυμίσουμε ότι ο  Φρεντερίκ Σατιγιόν υπήρξε εκείνος που βοήθησε τον λογιστή Νικολά Κροσέ, για να βγάλει 316.000 ευρώ από τη Riwal  εκτός Γαλλίας  που αναλάμβανε τον τομέα της επικοινωνίας των υποψηφίων του Εθνικού Μετώπου και ήταν άτυπος σύμβουλος της Μαρίν Λεπέν, με βάση τα στοιχεία που προήλθαν από τα αρχεία της δικηγορικής εταιρείας Mossack Fonseca του Παναμά).


Έτσι  οι Γάλλοι ψηφοφόροι δεν έβλεπαν με ιδιαίτερη συμπάθεια τον φιλόδοξο Μπαρντελά  ο οποίος ήταν φυτευτός της Λεπέν. Η Λεπέν όσο και αν θέλει να γίνει ένας νέος  Σαρλ ντε Γκωλ κάνει λάθη στις επιλογές της και αυτοπαγιδεύεται.  


Επίσης οι ευρωεκλογές στη Γαλλία  κατέδειξαν έναν άλλο  υποσχόμενο υποψήφιο τον Ραφαέλ Γκλυκσμάν (γιός του φιλοσόφου Αντρέ Γκλυκσμάν), ουσιαστικά έναν προωθούμενο του συστήματος με το κόμμα «Δημόσια Πλατεία» να αποδεικνύεται ωστόσο πόσο ολίγιστος είναι. Ή όπως λένε πολλοί ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.


Στη Γερμανία όλοι ομιλούν για τη μια ευκαιρία που έχει ο καγκελάριος  Όλαφ Σολτς «να ανοίξει τον δρόμο προς νέες εκλογές, όσο πικρή κι αν θα ήταν αυτή η αποτυχία για τον ίδιο και για τους συναδέλφους του, γιατί μια αποτυχία της δημοκρατίας λόγω της συνεχιζόμενης απώλειας εμπιστοσύνης προς όσους βρίσκονται στην εξουσία θα είναι πολύ πιο σοβαρή».


Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στο Βέλγιο, ο πρωθυπουργός του Βελγίου Αλεξάντερ Ντε Κρο, ανακοίνωσε την παραίτησή του. Επειδή το κόμμα του πρωθυπουργού Αλεξάντερ Ντε Κρος «Open VLD» ο οποίος είναι  και επικεφαλής  επτακομματικής κυβέρνησης του Βελγίου, συγκέντρωσε ποσοστό 5,9%.


Με όλα τα παραπάνω η ΕΕ  έχει μπει σε περιδίνηση και σε αναγκαίες προοπτικές ή θα αλλάξουμε ή θα βουλιάξουμε.


Οι ρετσέτες και τα συνταγολόγια που έχουν επιβληθεί μας πάνε στον θάνατο.



10 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page