top of page
  • sergioschrys

ΘΡΑΚΗ: «Εγγενείς εθνικοί κίνδυνοι, ένεκα ευρωεκλογών»

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ / DEB), ανεδείχθη πρώτη δύναμη σε δύο ευαίσθητους νομούς της Ελλάδος: τη Ροδόπη και Ξάνθη! Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;

Γράφει ο Δημήτρης Δρόσος* Militaire.gr

Στις πρόσφατες Ευρωεκλογές, το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ / DEB), ανεδείχθη πρώτη δύναμη σε δύο ευαίσθητους νομούς της Ελλάδος: τη Ροδόπη και Ξάνθη.


Πως επετράπη σε αυτό το «κόμμα» να συμμετάσχει στις εκλογές, όταν υποστηρίζει ότι η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης είναι τουρκική; Αυτό δεν συνιστά κατάφωρη παραβίαση των διεθνών συνθηκών που έχει υπογράψει η Ελλάδα και ως απόρροια αυτού διαταράσσει τις διεθνείς μας σχέσεις;


Όταν για εντελώς τυπικούς λόγους απορρίφθηκαν ελληνικά κόμματα από τις εκλογές, πως επετράπη η συμμετοχή στο ΚΙΕΦ;


Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά η μοναδική μη μουσουλμάνα υποψήφια η Νατσουλίδου Ευγενία, δήλωσε ότι εκπροσωπεί τη λεγόμενη «Μακεδονική» μειονότητα στην Ελλάδα.


Αίφνης αυτό το κόμμα εμφανίζεται να επικαλείται ότι υπάρχουν δύο μειονότητες στην Ελλάδα, όταν κάτι τέτοιο δεν προκύπτει από καμία Διεθνή Συνθήκη ή το Εσωτερικό Δίκαιο. Δυστυχώς η συζήτηση μετεκλογικά από τα πρώτα τρία κόμματα όσον αφορά στον αριθμό ψήφων, εστίασε κυρίως στα εσωκομματικά και στην ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος, αντί του μείζονος εθνικού θέματος.


Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ ή DEB, η Τσιγδέμ Ασάφογλου, σε δήλωσή της στη διαδικτυακή εφημερίδα της Κομοτηνής «Ο ΧΡΟΝΟΣ», δήλωσε ότι όποιος μειονοτικός πήγε στην κάλπη και ψήφισε το DEB κατά την ίδια είπε ότι: «είμαι Τούρκος» .


Είχαμε επισημάνει έγκαιρα τους εγγενείς κινδύνους που υπήρχαν με τη συμμετοχή του ΚΙΕΦ στις εκλογές. Ο χάρτης σε αυτούς τους δύο νομούς βάφτηκε με τα χρώματα του ΚΙΕΦ, δίνοντας δικαίωμα στην Τουρκία και σε διάφορους που απεργάζονται αυτονομιστικά σενάρια στην Θράκη να το επικαλεστούν για την προώθηση αντεθνικών σχεδίων.


Η Τουρκία με την οικονομική διείσδυση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, την golden visa, την τουριστική visa, τις αθρόες εισροές παρανόμων μεταναστών, τον επιδιωκόμενο αφοπλισμό και αποστρατικοποίηση προσπαθεί να φινλανδοποιήσει τις ελληνικές νήσους του Αρχιπελάγους του Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα απεργάζεται τα ύπουλα σχέδιά της στη Θράκη. Εκεί με παρόμοιες μεθόδους θα προσπαθήσει (πέραν των ύποπτων πυρκαγιών) να εργαλειοποιήσει και τη μειονότητα. Εκεί θα παιχθεί το μεγάλο παιγνίδι και στοίχημα του Ελληνισμού για την εθνική του ακεραιότητα.


Για άλλη μία φορά εφιστούμε την προσοχή στους αρμόδιους φορείς,  για τους εθνικούς κινδύνους που αναφύονται στη Θράκη.


*Αντιπτέραρχος ε.α.–Αναλυτής (MBA, ΜΗSΑ, MPCHE, MSc in Finance, LLB, BSc

14 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page