top of page
  • sergioschrys

...Και αφού προσκύνησε τη Παγκόσμια Δικτατορία του ΟΗΕ, η φαμίλια κάνει dolce vita στη Νέα Υόρκη!

Οι κάζουαλ βόλτες τους, η αδιαφανής ενημέρωση για το ποιος τις πληρώνει και η απαράδεκτη προαναγγελία για τον «αποκεφαλισμό» του Σαλμά από τον Κωνσταντίνο junior


Γράφει ο Βασίλης Γαλούπης

Για τον Μητσοτάκη η πολιτική είναι ...βαρετή χωρίς happenings. Ετσι, βρίσκει πάντα την ευκαιρία να συνδυάζει τα ασυνδύαστα. Τώρα χρησιμοποίησε το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη, με σκοπό τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, για την «6η επανένωση της οικογένειας», όπως έγραψε στη λεζάντα ο γιος του Κωνσταντίνος στην ανάρτηση που έκανε στα social media.


Τον Μάιο του 2022 σκέφτηκε να δει, σχεδόν στα μουλωχτά, μέχρι να τον εντοπίσουν οι κάμερες, ένα παιχνίδι ΝΒΑ από πανάκριβη θέση, σε μια περιοδεία που θα ζήλευαν και οι Rolling Stones, μεταξύ Τζο Μπάιντεν, Boston College και… Μπόστον Σέλτικς, με ενδιάμεση στάση στον… Βόλο.


Κι ενώ κάνει διακοπές όταν πρέπει να εργάζεται, μπορεί να συμβεί ενίοτε και το αντίστροφο.


Οταν "ξεκουράζεται" στην Κρήτη, τον επισκέπτεται η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τα μεγάλα σκάνδαλα επί θητείας της.


Σε μια οικογενειακή φωτογραφία, όπως η χθεσινή, δύσκολα μπορεί κανείς να βρει ψεγάδια.


Στην περίπτωση Μητσοτάκη, όμως, τίποτα δεν είναι όπως δείχνει.


Το ταξίδι του για τη Γ.Σ. του ΟΗΕ δεν αποτελεί επίσημη επίσκεψη σε έναν ξένο αρχηγό κράτους, όπου δικαιολογείται η παρουσία της συζύγου ή και των παιδιών.


Για να μην προκύπτουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τα έξοδα, το πρωθυπουργικό γραφείο οφείλει κάθε φορά να ενημερώνει με διαφάνεια ποιος πληρώνει τα ανεξάντλητα πηγαινέλα του Κυριάκου Μητσοτάκη.


Και για τις περιπτώσεις όπως η χθεσινή, όπου υπάρχουν οικογενειακές συγκεντρώσεις, να γίνεται αναφορά και στα οικογενειακά μέλη που παρευρίσκονται σε άλλους προορισμούς.


Είναι γνωστό ότι τα παιδιά του Μητσοτάκη έχουν σπουδάσει στις ΗΠΑ.


Οπως και ότι για τον Κωνσταντίνο, για παράδειγμα, πριν από δύο χρόνια είχε δημοσιευτεί η πρόσληψή του από Ισπανό ευρωβουλευτή σε θέση διαπιστευμένου κοινοβουλευτικού βοηθού στο Ευρωκοινοβούλιο.


Για τη Σοφία ότι από τον Αύγουστο του 2021 ζει στο Λονδίνο, όπου εργάζεται στα κεντρικά του αµερικανικού fund CVC Capital Partners.


Ή για τις σπουδές της Δάφνης στο Γέιλ.


Ομως, ο Μητσοτάκης εξακολουθεί να συμπεριφέρεται σαν το πρωθυπουργικό του ταξίδι από το 2019 να είναι… αναψυχής. Οσο κι αν αναζητήσαμε κάτι αντίστοιχο χθες στο ίντερνετ και στα ξένα ΜΜΕ, δεν διακρίναμε άλλους ηγέτες κρατών να βγάζουν χθες οικογενειακές και κάζουαλ φωτογραφίες στους δρόμους της Νέας Υόρκης με αφορμή την κρίσιμη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και τις ακόμα πιο σημαντικές συναντήσεις που γίνονται στο περιθώριο των ομιλιών.


Λίγες ώρες πριν, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει τον «αποκεφαλισμό» Σαλμά με την παραπομπή του βουλευτή στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, επικαλούμενος, μάλιστα, το σκληροπυρηνικό τρολ της «Ομάδας Αλήθειας».


Είναι δυνατόν ο γιος του πρωθυπουργού να εμπλέκεται ενεργά σε ένα ζήτημα διαγραφών βουλευτών που διχάζει τα τελευταία 24ωρα τη Νέα Δημοκρατία κι ενώ τα πνεύματα έχουν ήδη οξυνθεί;


Πώς επέτρεψε ένα τέτοιο ολίσθημα ο αρχηγός της χώρας;


Κι όμως, στις φεουδαρχίες δεν είναι κάτι νέο. Δίνεται πάντα η δέουσα σημασία στην οικογενειακή διαδοχή, πώς επιβάλλονται σιγά σιγά στην κοινή γνώμη σαν πολιτικές περσόνες οι γόνοι και πώς η σκυτάλη δίνεται από το ένα χέρι στο άλλο στον κατάλληλο χρόνο.


Εν κατακλείδι, κάποτε η Iστορία θα γράψει ότι πριν από δύο 24ωρα ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ο νεότερος έκανε την πρώτη πολιτική του παρέμβαση…


0 comments

Comments


bottom of page