top of page
  • sergioschrys

Μεγάλες φωτιες σε Χιο και Κω! Καίγονται και πάλι τα νησιά μας!

Ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του, πρέπει να καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου! Φτάνει πια!

Δεν πάει άλλο! Πέντε χρόνια τώρα, αυτή η λαίλαπα που ονομάζεται "κυβέρνηση Μητσοτάκη", δεν κάνει τίποτε άλλο κάθε καλοκαίρι παρά να...παρακολουθεί ως σύγχρονος Νέρωνας να καίγεται η ... ελληνική "Ρωμη" με απάθεια και πολιτικό αμοραλισμό

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Χίο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής. Βασίλη Βαθρακογιάννη.

Ο κύριος Βαθρακογιάννης έκανε λόγο για μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση στο πύρινο μέτωπο ενώ παράλληλα τόνισε πως οι μεγάλες φωτιές σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο είναι χωρίς ενεργή εστία.


Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν τις φωτιές στη Χίο και την Κω έχουν ενισχυθεί και πλέον είναι ιδιαίτερα ισχυρές, από το έδαφος και τον αέρα, σε μια μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι φλόγες που καίνε εδώ και ώρες.


Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης τουρίστες επιβιβάζονται σε σκάφη στο λιμάνι της Καρδάμαινας όπου γίνεται και η καταγραφή τους από το Λιμενικό. Υπήρξε και ενημέρωση από το Λιμενικό ότι στην θαλάσσια περιοχή της Καρδάμαινας βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα 1 σκάφος του Λιμενικού και άλλα 6 ιδιωτικά, για να συνδράμουν στην εκκένωση της περιοχής εφόσον απαιτηθεί.

Στην Αντιμάχεια κόσμος συγκεντρώνεται στο σχολείο και στο γήπεδο της περιοχής.


Το πύρινο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς την Καρδάμαινα και δεκάδες εστίες έχουν κυκλώσει το χωριό.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος του νησιού, Θεοδόσης Νικηταράς, χαρακτηρίζει την κατάσταση κρίσιμη και κάνει έκκληση για τρόφιμα και νερά.


Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται και στη Χίο, όπου επιχειρούν 142 πυροσβέστες, με τους 30 να φτάνουν τη Δευτέρα αεροπορικώς από την Αθήνα. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης στη Χίο τραυματίστηκαν ευτυχώς ελαφρά και 2 πυροσβέστες.


Νέα εστία στην Κρήτη - Υπό έλεγχο η φωτιά σε Ζάκυνθο και Ηράκλειο

Πάντως, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας 1-7-2024 σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, κοντά στους Αγίους Δέκα. Στην επιχείρηση από την πρώτη στιγμή συμμετείχαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από στεριά και αέρος, αλλά και τεχνικά μέσα και υδροφόρες της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου. Αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο ισχυρές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν και να επιχειρούν στο σημείο, που βρίσκεται κοντά στον Αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας.


Μάλιστα σύμφωνα με τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο για Θέματα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, Γιάννη Λεονταράκη ο κίνδυνος να φτάσουν οι φλόγες στον Αρχαιολογικό χώρο ήταν ορατός, πλην όμως η άμεση κινητοποίηση και η καθοριστική,όπως τόνισε, συμβολή των εναέριων μέσων που έκαναν ρίψεις, εξάλειψε κάθε ενδεχόμενο.


Επιπλέον, υπήρξε εξαιρετικά επείγουσα ειδοποίηση μέσω του 112 προς τους κατοίκους της περιοχής, να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.


Μήπως να ...θυμίσουμε πάλι εκείνη την ...απελπισμένη κραυγή των θυμάτων από τις πυρκαγιές του 2021;





10 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page