top of page
  • sergioschrys

Νεκρός τελικά ο Νασράλα! Το Ιράν καλεί όλο το Ισλάμ σε εξέγερση!

Τον θάνατο του ιστορικού ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασσάν Nασράλα, ανακοίνωσε το Ισραήλ - Ορατός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου  στη Μέση Ανατολή - Με περαιτέρω κλιμάκωση απειλεί το Τελ Αβίβ 

Καταιγιστικές και ιστορικές είναι οι εξελίξεις στο πολεμικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής με ορατό τον κίνδυνο της γενικής ανάφλεξης καθώς ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν Aλί Χαμενεΐ, κάλεσε τους μουσουλμάνους όλου του κόσμου να χτυπήσουν με ό,τι μέσο διαθέτουν το Ισραήλ!


Ο εμβληματικός ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασσάν Nασράλα, σκοτώθηκε στις σαρωτικές επιδρομές του Ισραήλ στα κεντρικά γραφεία της σιιτικής οργάνωσης στη Βηρυτό στις 27/9. Αυτό ανακοίνωσαν το πρωί του Σαββάτου (28/9/2024) οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF).


Σχεδόν 32 χρόνια μετά την ίδρυση της οργάνωσης, ο Nασράλα σκοτώθηκε, μαζί με τον Aλι Καρακι, διοικητή της Χεζμπολάχ στο νότιο μέτωπο, και άλλους υψηλόβαθμούς αξιωματούχους.


Η ισραηλινή αεροπορία χτύπησε το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ χρησιμοποιώντας πληροφορίες από τη Mossad και τον στρατό.


Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονταν υπόγεια, κάτω από ένα σύμπλεγμα κατοικιών στην πρωτεύουσα του Λιβάνου.


Εν τω μεταξύ, για πλήγμα που συνιστά «επικίνδυνη κλιμάκωση» και «αλλάζει τους κανόνες του παιχνιδιού» έκανε λόγο το Ιράν, χαρακτηρίζοντας «ιστορικό αίσχος», την ομιλία Nετανιάχου στον ΟΗΕ, ενός «διαβόητου δολοφόνου» που δηλητηριάζει τη Γενική Συνέλευση με αποκρουστικά ψέματα και εξωφρενικές απειλές...».


"Μουσουλμάνοι όλου του κόσμου χτυπήστε με κάθε όπλο το διαβολικό Ισραήλ"


Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Aγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ τονίζει πως "η σφαγή ανυπεράσπιστων ανθρώπων στον Λίβανο αποκαλύπτει για άλλη μία φορά την άγρια φύση του Ισραήλ και αποδεικνύει τη μυωπία των ηγετών του".


Σε δήλωσή του σημειώνει ότι η ισραηλινή κυβέρνηση δεν διδάχθηκε από τις ενέργειές της στη Γάζα ότι «η μαζική δολοφονία γυναικών, παιδιών και αμάχων δεν μπορεί να αποδυναμώσει ή να ανατρέψει τα ισχυρά θεμέλια της αντίστασης».


Κάλεσε τους απανταχού Μουσουλμάνους «να σταθούν στο πλευρό του λαού του Λιβάνου και της περήφανης Χεζμπολάχ με ό,τι όπλο διαθέτουν και να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν το... διαβολικό καθεστώς του Ισραήλ».


Διαβάστε επίσης:







Ο Χαμενεΐ είπε επίσης ότι «η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή».


«Οι Λιβανέζοι δεν έχουν ξεχάσει ότι υπήρξε μια εποχή που οι στρατιώτες του κατοχικού καθεστώτος προχωρούσαν προς τη Βηρυτό, και η Χεζμπολάχ τους σταμάτησε και έκανε τον Λίβανο περήφανο.


Και σήμερα, με τη χάρη και τη δύναμη του Θεού, ο Λίβανος θα κάνει τον κακόβουλο εχθρό να μετανιώσει για τις πράξεις του», σημείωσε ο Χαμενεΐ.


Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

0 comments

Comments


bottom of page