top of page
sergioschrys

Ο Σβάμπ, δεν θέλει να...καλλιεργούμε τίποτα στους κήπους μας!

Παράγεται, λένε, πολύ διοξείδιο του άνθρακα(!) και κινδυνεύει ο...πλανήτης!

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) ζητά την απαγόρευση των τροφίμων που καλλιεργούμε στον κήπο του σπιτιού μας…για να σταματήσει η «Υπερθέρμανση του Πλανήτη»


Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) απαιτεί από τις κυβερνήσεις να επιβάλλουν απαγορεύσεις σε όσους καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα στο κήπο του σπιτιού τους, προκειμένου να συμμορφωθούν με την ατζέντα «Net Zero» της Μη-εκλεγμένης παγκοσμιοποιητικής οργάνωσης.


Οι παγκοσμιοποιητές έχουν ως στόχο να εξαλείψουν από τις πόλεις και τα χωρία, κάθε χώρας, τη δυνατότητα εύρεσης φυτικής και ζωικής τροφής έτσι ώστε να εξαναγκάσουν τους πληθυσμούς να εισέλθουν κάποια στιγμή στις «έξυπνες πόλεις των 15 λεπτών» στις οποίες θα υπάρχει άφθονο εργαστηριακό φαγητό και διαρκής παρακολούθηση.

Έχουμε δει και στην Ελλάδα ήδη να υπάρχουν παρόμοια μέτρα, τα οποία βέβαια εφαρμόστηκαν με πρόσχημα την τουριστική περίοδο. Θυμίζουμε ότι στην Κρήτη το 2023 υπήρξε απόφαση της Περιφέρειας που προσπάθησε να επιβάλλει απαγόρευση οικόσιτων ζώων λόγω…τουριστών.


Το WEF υποστηρίζει ότι τα τρόφιμα που καλλιεργούνται στο σπίτι δημιουργούν «εκπομπές» που φέρεται να προκαλούν «υπερθέρμανση του πλανήτη».


Σύμφωνα με τους λεγόμενους «ειδικούς» πίσω από μια πρόσφατη μελέτη του WEF, οι ερευνητές προφανώς ...ανακάλυψαν(!) ότι το «αποτύπωμα άνθρακα» των τροφίμων που καλλιεργούνται στο σπίτι «καταστρέφει τον πλανήτη».


Ως αποτέλεσμα, το WEF και άλλοι φανατικοί παγκοσμιοποιητές του κλίματος απαιτούν τώρα από τις κυβερνήσεις να παρέμβουν και να απαγορεύσουν στους ιδιώτες να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα, προκειμένου να “σώσουν τον πλανήτη” ...από την “υπερθέρμανση του πλανήτη”!


Οι παγκοσμιοποιητές επιμένουν ότι το να επιτραπεί στους πολίτες να καλλιεργούν τα δικά τους τρόφιμα θα υπονομεύσει τις προσπάθειες για την επίτευξη των στόχων της ατζέντας του “Καθαρού Μηδενός”, όπως αυτή έχει οριστεί από το WEF και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).


Η έρευνα έδειξε ότι τα προϊόντα από κήπο μέχρι τραπέζι προκαλούν πολύ μεγαλύτερο αποτύπωμα άνθρακα από τις συμβατικές γεωργικές πρακτικές, όπως οι αγροτικές φάρμες.

Αυτή η έρευνα, που διεξήχθη από επιστήμονες που χρηματοδοτούνται από το WEF στο Πανεπιστήμιο του Michigan , δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Cities (καθαρό μέσο προπαγάνδας του WEF).


Η μελέτη εξέτασε διαφορετικούς τύπους αστικών αγροκτημάτων για να διαπιστώσει πόσο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) παράγεται κατά την καλλιέργεια τροφίμων.

Κατά μέσο όρο, μια μερίδα φαγητού που παρασκευάζεται από παραδοσιακές φάρμες δημιουργεί 0,07 κιλά (kg) CO2, σύμφωνα με τη μελέτη.


Ωστόσο, οι ερευνητές που χρηματοδοτούνται από το WEF ισχυρίζονται ότι ο αντίκτυπος στο περιβάλλον είναι σχεδόν πέντε φορές υψηλότερος σε 0,34 κιλά ανά μερίδα για μεμονωμένους κήπους πόλεων.


Ο πρώτος συγγραφέας της μελέτης Jake Hawes είπε:

Ο σημαντικότερος παράγοντας που συνέβαλε στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στους χώρους αστικής γεωργίας που μελετήσαμε ήταν η υποδομή που χρησιμοποιήθηκε για την καλλιέργεια των τροφίμων, από τα υπερυψωμένα παρτέρια μέχρι τα υπόστεγα κήπων και τα μονοπάτια, οι κατασκευές αυτές είχαν επενδύσει πολύ διοξείδιο του άνθρακα στην κατασκευή τους”.

Στη μελέτη συμμετείχαν 73 χώροι αστικής γεωργίας σε όλο τον κόσμο.


Αυτές οι φάρμες περιελάμβαναν ορισμένες στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.


Οι ερευνητές λένε ότι διενήργησαν μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση του κύκλου ζωής των υποδομών, της άρδευσης και των προμηθειών της περιοχής.


Ο Hawes και οι συνεργάτες του ομαδοποίησαν τους χώρους αστικής γεωργίας σε τρεις κατηγορίες: ατομικοί ή οικογενειακοί κήποι, συμπεριλαμβανομένων των αγροτεμαχίων, συλλογικοί κήποι, όπως οι κοινοτικοί κήποι, και μεγαλύτερες, εμπορικά προσανατολισμένες αστικές φάρμες.


Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης άλλους παράγοντες που, όπως ισχυρίστηκαν, είναι “επικίνδυνοι” όσον αφορά τον αντίκτυπο της υποτιθέμενης “κλιματικής κρίσης”.


Η κακή διαχείριση του κομπόστ και άλλες συνθετικές εισροές συμβάλλουν στην «θέρμανση του πλανήτη», προειδοποίησαν.


Επιπλέον, ενημέρωσαν ότι τα φρούτα είναι 8,6 φορές πιο “φιλικά προς το περιβάλλον” όταν καλλιεργούνται συμβατικά σε σύγκριση με τα φρούτα που καλλιεργούνται στην πόλη.


Τα λαχανικά, εν τω μεταξύ, ήταν 5,8 φορές καλύτερα για το περιβάλλον όταν αφήνονταν να καλλιεργηθούν απο τους επαγγελματίες, υποστηρίζουν.


Επιπλέον, τα δύο τρίτα του “αποτυπώματος άνθρακα” των λαχανόκηπων δημιουργούνται από τον ίδιο τον κήπο, σύμφωνα με τα στοιχεία τους.


Παρ’ όλα αυτά, επιμένουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να περιορίζονται όσον αφορά τη διατήρηση φυτών μέσα στα σπίτια τους, καθώς και την καλλιέργεια τροφίμων στους κήπους τους.


Οι αστικοί κηπουροί συνήθιζαν να μην έχουν κανέναν ενδοιασμό για το πρασίνισμα των εσωτερικών τους χώρων.


Πρώτον, αυτό μειώνει το άγχος για τη ζωή στην πόλη και το συναισθηματικό στρες.

Επίσης, το να μπορούν να φροντίζουν τα φυτά μέσα στα γραφεία και τα σπίτια τους θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος του εσωτερικού σχεδιασμού και μια μικρή βελτίωση της ποιότητας του αέρα.


Ωστόσο, οι κινδυνολόγοι για το κλίμα δεν πρόκειται να καθησυχάσουν τους κατοίκους των πόλεων.


Σύμφωνα με τους ερευνητές του WEF, το πρασίνισμα των εσωτερικών χώρων μπορεί επίσης να έχει περιβαλλοντικό κόστος.


Επικαλούνται τις “εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα” από τα φορτηγά που μεταφέρουν τα φυτά, τις πλαστικές γλάστρες και τα συνθετικά λιπάσματα.


Αυτά, είπαν, κατασκευάζονται από πετρέλαιο και η συγκομιδή των συστατικών του εδάφους, όπως η τύρφη, μπορεί να “διαλύσει τους βιότοπους που σχηματίζονται αργά“.


Η Susan Pell, η διευθύντρια του Βοτανικού Κήπου των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον, υποβάθμισε την αφήγηση.

Η Pell υποστηρίζει ότι οι πολίτες θα πρέπει τουλάχιστον να εξακολουθούν να μπορούν να καλλιεργούν φυτά σε γλάστρες στο σπίτι, ακόμη και αν δεν μπορούν να τα αγοράσουν. Απλά πρέπει να λάβουν υπόψη τους την “περιβαλλοντική βλάβη της κηπουρικής σε εσωτερικούς χώρους”, υποστηρίζει.


Σημ.: Εδώ παίζουν τον “κακό και τον καλό μπάτσο”. Πως καταντήσαμε να μας δουλεύουν τόσο αισχρά και να μας οδηγούν στον αφανισμό αυτοί οι τύποι.


Η είδηση έρχεται εν μέσω ενός αυξανόμενου πολέμου κατά της προσφοράς τροφίμων για την υποτιθέμενη καταπολέμηση της “υπερθέρμανσης του πλανήτη”.

Όπως ανέφερε το Slay News, 14 μεγάλες αμερικανικές πόλεις έχουν θέσει «στόχο» να συμμορφωθούν με τους στόχους της πράσινης ατζέντας του WEF απαγορεύοντας το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα έως το 2030.

Η συμφωνία επιδιώκει επίσης να απαγορεύσει την ιδιοκτησία ιδιωτικών αυτοκινήτων και να θέσει άλλους περιορισμούς στις δημόσιες ελευθερίες, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι “Net Zero” του WEF.

Οι πόλεις των ΗΠΑ έχουν σχηματίσει έναν συνασπισμό με την ονομασία “C40 Cities Climate Leadership Group” (C40), ο οποίος έχει θέσει έναν “φιλόδοξο στόχο” για την επίτευξη των στόχων του WEF μέχρι το έτος 2030.


Για να εκπληρώσουν τον «στόχο», οι πόλεις C40 έχουν δεσμευτεί ότι οι κάτοικοί τους θα συμμορφωθούν με την ακόλουθη λίστα υποχρεωτικών κανόνων:

  • “0 κιλά [της] κατανάλωσης κρέατος”

  • “0 κιλά [της] κατανάλωσης γαλακτοκομικών”

  • “3 νέα ρούχα ανά άτομο ανά έτος”

  • «0 Ι.Χ.» ιδιοκτησία

  • “1 πτήση μετ’ επιστροφής μικρών αποστάσεων (λιγότερο από 1500 km) κάθε 3 χρόνια ανά άτομο”


Νωρίτερα φέτος, η "αντι-Τραμπ" Δημοκρατική Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης Letitia James προώθησε αυτή την ατζέντα καταθέτοντας αγωγή εναντίον του μεγαλύτερου παραγωγού βοείου κρέατος στον κόσμο, όπως ανέφερε το Slay News .


Η Γενική Εισαγγελέας της Νέας Υόρκης James μηνύει την JBS USA για τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία απέτυχε να τηρήσει τη λεγόμενη δέσμευση “Net Zero”.Η εισαγγελέας αντι-Trump κατηγορεί την JBS ότι φέρεται να συμβάλλει στις “παγκόσμιες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου”, καθώς “οι οικογένειες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν καθημερινά τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης”.


Σε ανακοίνωσή του, η James κατηγόρησε τη γεωργική βιομηχανία και υποστήριξε ότι η παραγωγή βοείου κρέατος έχει το μεγαλύτερο “αποτύπωμα αερίων του θερμοκηπίου” από κάθε άλλο σημαντικό προϊόν διατροφής.

Η James υποστήριξε επίσης ότι η κτηνοτροφία ευθύνεται για το 14,5% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.


Ουσιαστικά, οι φορολογούμενες μάζες πρέπει να σταματήσουν να τρώνε κρέας και να χρησιμοποιούν φυσικά καύσιμα για να επιτευχθούν οι στόχοι της ελίτ.


Σχόλιο της "Ελλήνων Αφύπνιση":


Ωστόσο, έχουμε δει και στην Ελλάδα ήδη να υπάρχουν παρόμοια μέτρα, τα οποία βέβαια εφαρμόστηκαν με πρόσχημα την τουριστική περίοδο. Θυμίζουμε ότι στην Κρήτη το 2023 υπήρξε απόφαση της Περιφέρειας που προσπάθησε να επιβάλλει απαγόρευση οικόσιτων ζώων λόγω…τουριστών.


Πιο συγκεκριμένα, η περιφέρεια Κρήτης με απόφαση που είχε δημοσιεύσει στη Διαύγεια στις 8/3/23 με τίτλο «Καθορισμός οικόσιτων ζώων και πτηνών στις πόλεις και τα χωριά της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Κρήτης» επιχείρησε να θέσει πλαφόν στις κότες που βρίσκονται στις αυλές των χωριών του Αγίου Νικολάου.


Όπως είχε αναφέρει τότε η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, Ειρήνη Χουδετσανάκη,  «ήταν μια απόφαση ενόψει της τουριστικής περιόδου και θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους κατοίκους που έχουν κοτέτσια στον οικισμό, για το ότι πρέπει να τηρούν κάποιες συνθήκες υγιεινής, ώστε να υπάρχει μια φιλοξενία πραγματική και προς τους ...τουρίστες.»


Η απόφαση ανέφερε:


Απαγορεύεται η διατήρηση ζώων και πτηνών εντός των Σχεδίων Πόλεων Αγίου Νικολάου, Ιεράπετρας και Σητείας.

Στους περιφερειακούς συνοικισμούς της ενδοχώρας επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, έξι (6) ορνιθοειδών και δύο (2) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους.


Στους λοιπούς οικισμούς επιτρέπεται η διατήρηση μέχρι δύο (2) ενήλικων αιγοπροβάτων με τα παράγωγά τους έως τεσσάρων μηνών με μέγιστο συνολικό αριθμό ζώων τα (5) πέντε, δέκα (10) ορνιθοειδών, τεσσάρων (4) κουνελιών μη συμπεριλαμβανομένων των θηλαζόντων μέχρι της σφαγής τους, ενός (1) μόνοπλου και ενός (1) χοίρου μέχρι το στάδιο της τελικής πάχυνσης.


Στον όρο ορνιθοειδή υπάγονται, οι ωοτόκες όρνιθες, τα κοτόπουλα πάχυνσης, οι πάπιες, οι χήνες, οι ινδιάνοι (γαλοπούλες), φραγκόκοτες, φασιανοί, πέρδικες και ορτύκια.



Ένα είναι σίγουρο, οι παγκοσμιοποιητές έχουν ως στόχο να εξαλείψουν από τις πόλεις και τα χωρία κάθε χώρας τη δυνατότητα εύρεσης φυτικής και ζωικής τροφής έτσι ώστε να εξαναγκάσουν τους πληθυσμούς να εισέλθουν κάποια στιγμή στις «έξυπνες πόλεις των 15 λεπτών» στις οποίες θα υπάρχει άφθονο εργαστηριακό φαγητό. Είτε με πρόσχημα την «κλιματική αλλαγή», είτε τον τουρισμό, είτε έναν επικείμενο παγκόσμιο πόλεμο, ο τελικός τους στόχος είναι ένας…Ο Θάνατος μας!

0 comments

Comments


bottom of page