Βαρυσήμαντο άρθρο του Reuters, που δείχνει τον πραγματικό πανικό που έχει πιάσει τους Αγγλοσάξωνες ψευτο-λεονταριστές!
Οι μόνες παραχωρήσεις που θα δεχθεί ενδεχομένως να κάνει ο Ρώσος πρόεδρος, είναι η αποχώρηση των στρατευμάτων από μικρά τμήματα του Χαρκόβου και του Νικολάεφ!!!
Γράφει ο Θεοφρ. Ανδρεόπουλος
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είναι έτοιμος να συζητήσει μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στην Ουκρανία με τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνει οποιεσδήποτε εδαφικές παραχωρήσεις (τουλάχιστον σημαντικές) και το Κίεβο δεν προχωρήσει στην ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ, όπως αναφέρει σήμερα το Reuters επικαλούμενο πέντε πηγές.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τραμπ, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα τερματίσει άμεσα την σύγκρουση, θα πρέπει να αντιμετωπίσει την υπονόμευση της σχεδιαζόμενης πολιτική του από την σημερινή κυβέρνηση Μπάιντεν η οποία στέλνει ένα πολύ μεγάλο πακέτο στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας στην Ουκρανία για να συνεχίσει τον πόλεμο τη στιγμή που χάνει σχεδόν σε όλα τα μέτωπα.
Έδωσε μάλιστα την άδεια στο Κίεβο να πραγματοποιεί πλήγματα βαθιά στην ρωσική επικράτεια που στην ουσία σημαίνει κήρυξη πολέμου από τις ίδιες τις ΗΠΑ στην Ρωσία.
Πάντως, η Μόσχα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κάνει υπομονή και να μην αντιδράσει στις συνθήκες που δημιουργεί η κυβέρνηση Μπάιντεν προσδοκώντας την αλλαγή εξουσίας και την έναρξη διαπραγματεύσεων με τον Τραμπ.
Οι πέντε νυν και πρώην Ρώσοι αξιωματούχοι είπαν ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε σε γενικές γραμμές να συμφωνήσει να παγώσει τη σύγκρουση στην πρώτη γραμμή.
Ενδέχεται να υπάρχει χώρος για διαπραγμάτευση σχετικά με τον ακριβή διαχωρισμό των τεσσάρων ανατολικών περιοχών του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, σύμφωνα με τρία από τα άτομα που ζήτησαν ανωνυμία για να συζητήσουν ευαίσθητα θέματα.
Ενώ η Μόσχα διεκδικεί τις τέσσερις περιοχές ως εξ’ολοκλήρου μέρος της Ρωσίας, τις οποίες υπερασπίζεται η πυρηνική ομπρέλα της χώρας, οι δυνάμεις της στο έδαφος ελέγχουν το 70-80% της επικράτειας με περίπου 26.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα να εξακολουθούν να κατέχονται από ουκρανικά στρατεύματα, όπως δείχνουν τα δεδομένα από το μέτωπο.
Η Ρωσία μπορεί επίσης να είναι ανοιχτή στην απόσυρση από τα σχετικά μικρά τμήματα εδάφους που κατέχει στις περιοχές Χάρκοβο και Μικολάιβ, στη βόρεια και νότια Ουκρανία, δήλωσαν δύο από τους αξιωματούχους.
Ο Πούτιν είπε αυτόν τον μήνα ότι οποιαδήποτε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός πρέπει να αντικατοπτρίζει τις «πραγματικότητες» στο έδαφος αλλά θα πρέπει η Ουκρανία να παραμείνει σε ουδέτερο καθεστώς.
«Εάν δεν υπάρχει ουδετερότητα, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς την ύπαρξη οποιασδήποτε σχέσης καλής γειτονίας μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας», είπε ο Πούτιν στην ομάδα συζήτησης Valdai στις 7 Νοεμβρίου.
«Γιατί; Διότι αυτό θα σήμαινε ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιείται συνεχώς ως εργαλείο σε λάθος χέρια και σε βάρος των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Δύο από τις πηγές ανέφεραν ότι η απόφαση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιτρέψει στην Ουκρανία να εκτοξεύσει αμερικανικούς πυραύλους ATACMS βαθιά στη Ρωσία θα μπορούσε να περιπλέξει και να καθυστερήσει οποιαδήποτε διευθέτηση – και να σκληρύνει τις απαιτήσεις της Μόσχας καθώς οι σκληροπυρηνικοί πιέζουν για ένα μεγαλύτερο κομμάτι της Ουκρανίας.
Την Τρίτη, το Κίεβο χρησιμοποίησε τους πυραύλους για να χτυπήσει ρωσικό έδαφος για πρώτη φορά, σύμφωνα με τη Μόσχα, η οποία περιέγραψε την κίνηση ως μεγάλη κλιμάκωση.
Ο Μπάιντεν ενέκρινε και την αποστολή ναρκών κατά προσωπικού στην Ουκρανία μετά τους ATACMS
Στο μεταξύ, η πλήρως ηττημένη στις πρόσφατες εκλογές κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, λίγες μέρες μετά την απόφαση η Ουκρανία να μπορεί να εκτοξεύει αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους στη Ρωσία, ενέκρινε για πρώτη φορά την αποστολή ναρκών κατά προσωπικού στο Κίεβο.
Η συμπεριφορά της κυβέρνησης Μπάιντεν είναι σαφές ότι αποσκοπεί στην κλιμάκωση των σχέσεων με την Ρωσία σε τέτοιο βαθμό, που να δυσκολευτεί ο Ν. Τραμπ να τις αποκαταστήσει και να μπορέσει να προχωρήσει το σχέδιο ειρήνευσης του στην Ουκρανία.
Είναι ακόμα ένα δείγμα το οποίο δείχνει γιατί οι πρόσφατες αμερικανικές εκλογές ήταν τόσο μεγάλης και κρίσιμης σημασίας καθώς παιζόντουσαν πολύ μεγαλύτερα πράγματα από απλά πολιτικά ζητήματα.
Μία συνέχεια της κυβέρνησης Μπάιντεν, ως κυβέρνησης Χάρις είχε ως σκοπό ακόμα και την έναρξη ενός παγκοσμίου πολέμου, προκειμένου να διατηρήσουν οι ΗΠΑ - υπό την αιγίδα των Διεθνιστών - την ηγεμονία τους.
Σε ότι αφορά στις νάρκες οι ΗΠΑ σκοπεύουν το Κίεβο να τις χρησιμοποιήσει στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου τα ρωσικά στρατεύματα σημειώνουν συνεχή και σταθερή πρόοδο εναντίον των Ουκρανών.
Η κυβέρνηση Μπάιντεν αναμένει ότι η Ουκρανία θα χρησιμοποιήσει τις νάρκες κατά προσωπικού για την ενίσχυση των αμυντικών γραμμών εντός του ουκρανικού εδάφους και όχι ως επιθετικού όπλου στη Ρωσία.
Οι ΗΠΑ έχουν επίσης ζητήσει διαβεβαιώσεις ότι η Ουκρανία θα προσπαθήσει να περιορίσει τον κίνδυνο για τους αμάχους από τις νάρκες...
Comments