top of page
  • sergioschrys

Οι λυσσασμένοι της Ανατολικής Ευρώπης!

Ουκρανοναζί, Πολωνοί και λοιποί καθολικοσλάβοι, ζητούν την κεφαλή της Ρωσίας επί πίνακι!


Ο θάνατος εμπρός για Ουκρανία... σχεδιάζει νέα αντεπίθεση χάους – Και η Γερμανία το γυρνάει ενώ οι Πολωνοί τρελάθηκαν!

Dmytro Sakharuk (DTEK): Η Ουκρανία έχει σοβαρή έλλειψη πυραύλων αεράμυνας, η ενεργειακή υποδομή καταρρέει

Associated Press: "Θέλεις διακοπές στην Πολωνία; Πήγαινε διακοπές με τον στρατό» - Προετοιμάζεται για πόλεμο!


Ενώ στο μέτωπο το μόνο που αλλάζει καθημερινά είναι τα χαμένα εδάφη για τους Ουκρανούς αφού η ρωσική προέλαση συνεχίζεται τόσο στο Kupyansk βόρεια όπως και στο Toretsk αλλά και στην Avdiivka και νότα στην Zaporizhiaοι Ουκρανικές Ταξιαρχίες απλά ηττώνται… οι πολιτικά ηττημένες Γαλλία και Γερμανία το γυρνάνε…


Μετά τον Macron τον Γάλλο Πρόεδρο που δηλώνει ότι δεν θα στείλει τελικά στρατό… και ο Γερμανός Καγκελάριος Olaf Scholz δηλώνει ότι Το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δεν θα περάσει αυτή τη γραμμή…


Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, στην Πολωνία από υστερία... τρελάθηκαν!

Η Πολωνία προετοιμάζεται για σύγκρουση με τη Ρωσία με τη βοήθεια «διακοπών με τον στρατό»… προτείνουν σε νέους να πάνε διακοπές στο στρατό και θα πληρωθούν μάλιστα…


Η Ουκρανία έχει υποστεί καταστροφή στην ενεργειακή της υποδομή όπως αναγνωρίζουν Ουκρανοί αξιωματούχοι ενώ αντιθέτως η Ρωσία αποτελεί την χώρα με την πιο εντατική πολεμική βιομηχανία παράγει πυρομαχικά ρεκόρ και πυραύλους και ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα…


Η στρατηγική του Putin να μετατρέψει την Ρωσία σε πολεμική οικονομία έχει αποδώσει…


Ο Ρωσικός στρατός ετοιμάζει το τελικό χτύπημα στις εναπομείνασες Ουκρανικές Ταξιαρχίες… που έχουν δραματικά αποδυναμωθεί…


Τα χειρότερα είναι εμπρός για τον Ουκρανικό στρατό... καθώς ο Zelensky ζήτησε ο Ουκρανικός στρατός ότι απέμεινε να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση...



O Zelensky στέλνει στον θάνατο την Ουκρανία, ζήτησε από τον στρατό νέα αντεπίθεση…


Το ΝΑΤΟ προετοιμάζεται για την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής.


Αφιερωμένο στην 75η επέτειο της Συμμαχίας, θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στα μέσα Ιουλίου.


Όπως πάντα, το καθεστώς της Ουκρανίας προετοιμάζεται για τις διακοπές των θαμώνων του με νέες νίκες στα μέσα ενημέρωσης, χωρίς κέρδη στα πεδία των μαχών.


Σύμφωνα με ουκρανικά δημοσιεύματα, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Γενικού Επιτελείου, ο Zelensky διέταξε τον Ανώτατο Διοικητή να ξεκινήσει νέα αντεπίθεση στις ρωσικές στρατιωτικές θέσεις.


Οι ουκρανικές επιθετικές επιχειρήσεις φαίνονται δυνατές μόνο στις περιοχές Kharkiv ή Kherson, όπου είναι απίθανο να φέρουν στρατηγικά αποτελέσματα.


Παίζοντας πολιτικά παιχνίδια, το Κίεβο αγνοεί την ισορροπία δυνάμεων στα πεδία των μαχών.


Όλες οι πρόσφατες προσπάθειες της Ουκρανίας για αντεπίθεση στην περιοχή του Kharkiv έφεραν μόνο μεγάλες απώλειες.


Η ένταση των ουκρανικών επιχειρήσεων έχει ήδη μειωθεί στην περιοχή Liptsy, ενώ τα ρωσικά πυρά εμποδίζουν τις ουκρανικές δυνάμεις να μεταφέρουν εφεδρείες μέσω του ποταμού στο Volchansk.


Οι ουκρανικές αντεπιθέσεις από τις νότιες και ανατολικές κατευθύνσεις στην πόλη αποκρούονται.


Έχοντας μεγάλες απώλειες, ο ουκρανικός στρατός αναγκάζεται να πάρει μονάδες στα μετόπισθεν για τη στελέχωση τους, ελπίζοντας να επαναλάβουν μεγαλύτερες επιθέσεις.


Στην κατεύθυνση Kupyansk, οι ρωσικές δυνάμεις επέκτειναν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια της Stelmahovka, ενώ το χωριό Razdolovka στην κατεύθυνση Seversk έχει σχεδόν περιέλθει στον πλήρη ρωσικό έλεγχο.


Ολόκληρες ουκρανικές μονάδες παραδίδονται στην περιοχή του Toretsk, αποκαρδιωμένες από την πρόσφατη αιφνιδιαστική ρωσική επίθεση.


Οι μάχες έχουν φτάσει στα περίχωρα της πόλης και οι τοπικές ουκρανικές αρχές μόλις αποφάσισαν να ξεκινήσουν την εκκένωση του εναπομείναντος άμαχου πληθυσμού.


Η ουκρανική διοίκηση ανέπτυξε ενίσχυση δυτικά της Avdiivka, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη στρατιωτική πρωτοβουλία.


Νότια του Ocheretino, ο ρωσικός στρατός ολοκληρώνει την επιχείρηση εκκαθαρίσεων στα ερείπια του χωριού Sokil, εισβάλλοντας στην Evgenovka.


Οι ρωσικές επιθέσεις δεν σταματούν γύρω από τη δεξαμενή νερού Karlovka.


Στην κατεύθυνση Ugledar, οι ρωσικές δυνάμεις πλησιάζουν τον αυτοκινητόδρομο, καταλαμβάνοντας σχεδόν καθημερινά νέες θέσεις.


Συγκρούσεις ξέσπασαν στα περίχωρα της Konstantinovka.


Η ρωσική επίθεση στην πόλη αναμένεται στο εγγύς μέλλον.


Ως αποτέλεσμα παρατεταμένων μαχών στην περιοχή Zaporozhie, οι ρωσικές δυνάμεις επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους βόρεια τουStaromayoskoe και προωθούνται στα ερείπια του Urozhainoe.


Η ρωσική επίθεση στην πρώτη γραμμή συνοδεύεται από συνεχή χτυπήματα ακριβείας στα μετόπισθεν της Ουκρανίας.


Το βράδυ της 26ης Ιουνίου αναφέρθηκαν ρωσικά πλήγματα στις περιοχές Sumy, Mykolaiv και Οδησσό.


Οι ουκρανικές εφεδρείες προετοιμασμένες για νέα αντεπίθεση στην περιοχή του Kharkiv σφυροκοπούνται από ρωσικά καθημερινά πλήγματα, μεταξύ άλλων με βαριές βόμβες, όπως η FAB-3000.


Η ουκρανική ηγεσία κατασκευάζει ανύπαρκτες νίκες για να εντυπωσιάσει τους προστάτες στη Δύση, αγνοώντας τη στρατιωτική στρατηγική.


Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση είναι διάσημη για τις παράλογες αιματηρές επιθέσεις που αποσκοπούν μόνο στη δήλωση κερδών στα μέσα ενημέρωσης.


Δυστυχώς, χιλιάδες Ουκρανοί άντρες πληρώνουν με τη ζωή τους τη δόξα του Zelensky.


Τα...γυρίζουν οι Γερμανοί: "Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και ούτε θα γίνει", είπε ο Σόλτς!

Το ΝΑΤΟ δεν είναι και δεν θα γίνει μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Olaf Scholz.


«Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα συζητήσει την ενίσχυση του ρόλου του στον συντονισμό της υποστήριξης για την Ουκρανία και την εκπαίδευση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Olaf Scholz στη Bundestag σχετικά με τις συνόδους κορυφής ΕΕ και ΝΑΤΟ, που πρόκειται να διεξαχθούν στις 27-28 Ιουνίου και 9-11 Ιουλίου αντίστοιχα.


«Είναι ταυτόχρονα προφανές και θεωρώ σημαντικό να δηλώσω ότι λόγω αυτού που κάνουμε, το ΝΑΤΟ δεν θα είναι μέρος της σύγκρουσης.


Δεν θα περάσουμε αυτή τη γραμμή, δεν θα την διασχίσουμε».


Ο καγκελάριος υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ ασχολείται ομόφωνα με αυτό το θέμα.


«Η διατλαντική ασφάλεια είναι κεντρικής σημασίας, ακόμη και όταν σκεφτόμαστε τις προοπτικές ασφάλειας της Ουκρανίας», είπε ο Scholz.


Η επόμενη σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην αμερικανική πρωτεύουσα στις 9-11 Ιουλίου.


Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι η Ουκρανία δεν θα λάβει πρόσκληση για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής της Ουάσιγκτον.


Στις 11 Ιουλίου 2023, η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Λιθουανία υιοθέτησε μια τελική δήλωση που βεβαιώνει ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι στη συμμαχία, αλλά προσθέτοντας ότι η πρόσκληση στην Ουκρανία για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να παραταθεί «όταν συμφωνήσουν οι Σύμμαχοι και εκπληρωθούν οι όροι».


Ωστόσο, δεν προσδιορίστηκε πιθανό χρονοδιάγραμμα.


Πριν από τη σύνοδο κορυφής του Βίλνιους της Λιθουανίας, η Ουκρανία έκανε επίμονες δηλώσεις σχετικά με τις φιλοδοξίες να λάβει την πρόσκληση για ένταξη.


Τον Σεπτέμβριο του 2022, η Ουκρανία υπέβαλε αίτηση για ταχεία ένταξη στο ΝΑΤΟ.


Η συμμαχία έχει επανειλημμένα πει ότι είναι αδύνατο να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ όσο η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση ένοπλης σύγκρουσης.


Sebastien Chenu (Εθνική Συσπείρωση Γαλλία): Η Γαλλία είναι εχθρικά διακείμενη στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Η ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απαράδεκτη για τη Γαλλία λόγω της υψηλής απειλής για τη γεωργία, δήλωσε ο Sebastien Chenu, μέλος της Εθνοσυνέλευσης από το κόμμα Εθνική Συσπείρωση, σε συνέντευξή του στο κανάλι LCI.


Σύμφωνα με τον Sebastien Chenu, οι Ουκρανοί αγρότες θα λάβουν μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά της ΕΕ λόγω των εξαιρετικά χαμηλών μισθών για τα ευρωπαϊκά πρότυπα.


«Η Ουκρανία ζει σε μεγάλο βαθμό από τη γεωργία της, πράγμα που σημαίνει ότι εάν ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτό θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τη γεωργία της Γαλλίας. Το ίδιο ισχύει και για άλλες χώρες», σημείωσε ο Shenu.


Ο πολιτικός υποσχέθηκε ότι η Εθνική Συσπείρωση της LePen θα αντιταχθεί κατηγορηματικά στην είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Είμαστε εχθρικοί απέναντι στην είσοδο της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά σε ποιες συνέπειες θα οδηγήσει αυτό», τόνισε ο Sebastien Chenu


Τον Ιούνιο του 2022, η ΕΕ χορήγησε στην Ουκρανία και τη Μολδαβία καθεστώς υποψήφιας χώρας.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα αναγνωρίσει ότι μια τέτοια απόφαση ήταν σε μεγάλο βαθμό συμβολική - με στόχο να στηρίξει Ουκρανία και Μολδαβία στην αντιπαράθεσή τους με τη Ρωσία.


Πρόσφατα, ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Aja Labib δήλωσε ότι η ΕΕ έχει ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία για την ένταξη της χώρας στην Ένωση.


Μετά την πανηγυρική έναρξη των διαπραγματεύσεων θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τις πρώτες ουσιαστικές διαβουλεύσεις.


Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, η διαδικασία διαρκεί συνήθως περίπου ένα χρόνο, αλλά στην περίπτωση της Ουκρανίας και της Μολδαβίας θα μπορούσε να είναι μικρότερη.


Την ίδια στιγμή, η πηγή αρνήθηκε να προβλέψει την κατά προσέγγιση χρονική στιγμή έναρξης των διαπραγματεύσεων.


Στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 9ης Ιουνίου στη Γαλλία, το δεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση κέρδισε τον Macron που υπέστη βαριά ήττα.


Le Pen: Με πρωθυπουργό τον Bardella, ο Macron δεν θα στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία

Εάν ο Jordan Bardella γίνει πρωθυπουργός της Γαλλίας, ο Πρόεδρος Macron δεν θα μπορέσει να στείλει γαλλικά στρατεύματα στην Ουκρανία υποστήριξε η Marine Le Pen, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Εθνικής Συσπείρωσης, η οποία επισήμανε πως ο Bardella ως πρωθυπουργός δεν θα αναζητά αφορμές για ρήξη με τον Γάλλο πρόεδρο, αν και θέσει τις «κόκκινες γραμμές» του.


«Ο τίτλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Διοικητή, που απονέμεται στον Πρόεδρο της Γαλλίας, είναι τιμητικός, γιατί είναι ο πρωθυπουργός της χώρας που ελέγχει το κρατικό ταμείο» υπογράμμισε μιλώντας στο Le Telegramme η Le Pen.


Όπως είπε, ο Bardella δεν σκοπεύει να αναζητήσει αφορμές για ρήξεις και διαμάχες με τον Γάλλο πρόεδρο, αλλά θα θέσει τις κόκκινες γραμμές του.


«Όσον αφορά την Ουκρανία, ο Πρόεδρος δεν θα μπορέσει να στείλει γαλλικά στρατεύματα εκεί» επισήμανε η Le Pen, αναφέροντας πως έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στον 28χρονο Bardella ότι θα καταφέρει να φέρει εις πέρας τα καθήκοντά του.


Θα επικρατήσει άραγε η λογική ή θα τη...νικήσουν οι λυσσασμένοι;

33 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page