top of page
  • sergioschrys

Πλησιάζει η ώρα της συνθηκολόγησης;

Πανικός στους Ουκρανούς, οι Ρώσοι άλλαξαν στρατηγική στο μέτωπο – ΗΠΑ: Ήρθε η ώρα να τελειώνουμε – Τους διαλύουν οι Iskander

Lawrence Wilkerson (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Ο Zelensky και η Δύση έχουν κουραστεί από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Μια αξιοσημείωτη αλλαγή στρατηγικής λαμβάνει χώρα στο καυτό μέτωπο. Η αλληλεπίδραση μεταξύ των συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων στις κατευθύνσεις Chasiv Yar, Toretsk και Avdiivka δείχνει ότι η ρωσική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να σκοπεύει να αξιοποιήσει τη συνεχιζόμενη ώθηση του Toretsk για να δημιουργήσει επιχειρησιακές ευκαιρίες για προόδους είτε στις περιοχές Chasiv Yar είτε στην Avdiivka.


Πολλοί αμερικανοί στρατιωτικοί θεωρούν ότι ήρθε η ώρα να τελειώνουμε με το Ουκρανικό… ενώ οι Φινλανδοί βρίσκουν τις στρατηγικές της Ουκρανίας… ηλίθιες.

Ένα ακόμη τεθωρακισμενο Abrams καταστράφηκε και το εντυπωσιακό είναι ότι καίγονται με μεγάλη ευκολία…


Ο Viktor Orban ο Ούγγρος Πρωθυπουργός είπε ότι ο Zelensky έχει αμφιβολίες για την ιδέα της κατάπαυσης του πυρός

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Viktor Orban δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελβετική έκδοση Die Weltwoche ότι ο Zelensky o Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει αμφιβολίες για την ιδέα της κατάπαυσης του πυρός για τις διαπραγματεύσεις.


Στις 2 Ιουλίου 2024, σε συνέντευξη Τύπου με τον Zelensky, ο Ούγγρος πρωθυπουργός είπε ότι του ζήτησε να εξετάσει το ενδεχόμενο κατάπαυσης του πυρός πριν από τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της κατάστασης στην Ουκρανία


«Έχει κάποιες αμφιβολίες γι' αυτό. Ήταν αρκετά δυσαρεστημένος γι' αυτό. Είπε, ας το σκεφτούμε, ας το σκεφτούμε. Έχει κάποια κακή εμπειρία από προηγούμενες εκεχειρίες, οι οποίες κατά την ερμηνεία του δεν ήταν καλές για την Ουκρανία. Επομένως, κατάλαβε τη θέση, εξήγησε τους περιορισμούς του και θα δούμε πώς μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε ο Viktor Orban.


Ο Viktor Orban πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στο Κίεβο εδώ και δώδεκα χρόνια.


Από την 1η Ιουλίου, η Ουγγαρία ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξι μήνες. Ο γραμματέας Τύπου του Viktor Orban είπε ότι στο Κίεβο θα συζητούσαν με τον Zelensky την εδραίωση της ειρήνης και τα τρέχοντα θέματα διμερών σχέσεων.


Zakharova (Ρωσία): Λόγια του αέρα η ειρήνη για το Κίεβο - Θέλουν τη στρατηγική μας ήττα

Λόγια του αέρα είναι όσα λέει το Κίεβο για την ειρήνη καθώς εξακολουθεί να ακολουθεί τον στόχο που έχει θέσει η συλλογική Δύση: να επιφέρει τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας υποστήριξε η Maria Zakharova, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας.


Αναφερόμενη στην αρνητική αντίδραση του Κιέβου στην πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban περί κατάπαυσης του πυρός έτσι ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, η Zakharova υποστήριξε πως τα λόγια του Κιέβου για ειρήνη είναι «απλά προπέτασμα καπνού», είναι λόγια μόνο για τις … οθόνες.


«Είναι λόγια κλισέ, memes. Αφηρημένες λέξεις που πρέπει να …απομνημονεύονται και να εκφέρονται. Υπάρχει μόνο ένας σκοπός, αυτός που λέγεται από τη συλλογική Δύση: αυτός έχει να κάνει με το να επιφέρουν τη στρατηγική ήττα της Ρωσίας» επισήμανε η Zakharova.


«Τι να περιμένεις από αυτούς τους οποίους οι ΗΠΑ διάλεξαν... ως όργανο τους; Το όργανο από μόνο του δεν αποφασίζει ούτε για το τι πρέπει να κάνει ούτε για το πως πρέπει να είναι. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αφού αγοράστηκε πρώτα από τον ολιγάρχη Igor Kolomoyskyi και στη συνέχεια μεταπωλήθηκε από τον Kolomoyskyi στους Αμερικάνους ιδοκτήτες του, δεν μπορεί να καθορίσει τη μοίρα του» σημείωσε η Zakharova.


"Θα μπορούσε όμως να καθορίσει τη μοίρα του. Παρουσιάστηκε ως ένα πρόσωπο που θα άλλαζε τη μοίρα της Ουκρανίας. Και θα μπορούσε να το είχε κάνει, εάν δεν είχε ξεπουληθεί με αυτόν τον τρόπο. Αλλά το να περιμένεις από ένα όργανο που έχει ξεπουληθεί πολλές φορές, οποιαδήποτε ανεξαρτησία σε αυτήν την φάση, μου φαίνεται τουλάχιστον αφελές, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση των Δυτικών ότι ήταν αυτοί που απαγόρευσαν στον Zelensky να διαπραγματευτεί» υπογράμμισε η Zakharova.


Stubb (Φινλανδία):Η Κίνα με ένα τηλεφώνημα… τελειώνει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Εν τω μεταξύ, η Διεθνιστική Ευρώπη...έχει τον δικό της χαβά.

Η Κίνα λέει ο Στούμπ, με ένα και μόνο τηλεφώνημα θα μπορούσε να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Μπούρδες.


«Ένα τηλεφώνημα από τον Κινέζο πρόεδρο Xi Jinping θα έλυνε αυτή την κρίση. Εάν έλεγε... πως είναι ώρα να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, η Ρωσία θα αναγκαζόταν να αρχίσει διαπραγματεύσεις με το Κίεβο. Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν θα είχε άλλη επιλογή» υποστηρίζει μιλώντας στο Bloomberg o Stubb, ο οποίος επισημαίνει πως η Ρωσία εξαρτάται πολύ αυτή τη στιγμή από την Κίνα.


Όπως αναφέρει ο Stubb, αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να γίνει λόγος για κατάπαυση του πυρός και για αυτό το λόγο ζητά περαιτέρω οπλισμό του Κιέβου. Σύμφωνα με τον Φινλανδό πρόεδρο, το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία θα μπορούσε να ωφελήσει την Κίνα, η οποία «πρέπει να υπερασπιστεί τους διεθνείς κανόνες που σχετίζονται με την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία».


«Αυτό είναι που θα αποδείξει την ηγεσία της Κίνας» υπογράμμισε ο Stubb.

Άλλα λόγια ν' αγαπιώμαστε.


Φιάσκο ΝΑΤΟ για βοήθεια μακράς πνοής στην Ουκρανία - Ο διχασμός οδήγησε το φιλόδοξο σχέδιο Stoltenberg σε ναυάγιο

Οι χώρες του ΝΑΤΟ απέτυχαν να καταλήξουν σε συμφωνία για πολυετείς δεσμεύσεις στις προσπάθειες παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, αποκάλυψε το πρακτορείο DPA, επικαλούμενο πηγές στις αντιπροσωπείες των δυτικών χωρών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, τα μέλη της συμμαχίας αρκέστηκαν στην παροχή βοήθειας στο Κίεβο 40 δισεκατομμυρίων ευρώ έως το 2025.


Το πρακτορείο προσθέτει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg «απέτυχε» στις προσπάθειές του να πείσει τους εταίρους της συμμαχίας να παράσχουν στην Ουκρανία μακροχρόνια -πρόθεσμη στρατιωτική υποστήριξη. Τα μέλη του ΝΑΤΟ απέτυχαν επίσης να συμφωνήσουν σχετικά με το συγκεκριμένο μερίδιο κάθε χώρας που θα συνεισέφερε στο πακέτο βοήθειας ύψους περίπου 40 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Οι χώρες της συμμαχίας συμφώνησαν μόνο ότι τα μεγέθη του ΑΕΠ θα ληφθούν υπόψη στους υπολογισμούς, σημειώνει το πρακτορείο.


Ο Stoltenberg προσέβλεπε σε συμφωνία για πολυετείς οικονομικές δεσμεύσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής της Ουάσιγκτον που θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου.


Νωρίτερα, ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας πρότεινε τη δημιουργία ταμείου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 94 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως για μακροπρόθεσμη βοήθεια προς το Κίεβο, αλλά αυτή η πρωτοβουλία δεν βρήκε υποστήριξη μεταξύ των χωρών του ΝΑΤΟ.


Το ποσό μειώθηκε σε σχεδόν 40 δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 37 δισεκατομμύρια ευρώ).


Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του βορειοατλαντικού συμφώνου -από τον Οκτώβριο θα τον διαδεχθεί ο Mark Rutte- αυτό είναι το ποσό που ξοδεύουν ετησίως οι χώρες του ΝΑΤΟ για όπλα για το Κίεβο από την αρχή της σύγκρουσης.


Με ρεπορτάζ από το BN

21 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page