top of page
  • sergioschrys

Πολύ σκληρός για να πεθάνει ή μήπως...οι Δημοκρατικοί θέλουν να τον ξαναβγάλουν Πρόεδρο;

Αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στην Αμερική, είναι η πεμπτουσία της ολοκληρωτικής Παράνοιας!

Ε, δεν υπάρχει αυτό που ζούμε! Κάποιες υπόγειες δυνάμεις θέλουν να ξαναβγεί Πρόεδρος! Δεν εξηγείται αλλιώς όλο αυτό το σκηνικό!


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος


Αυτά που συμβαίνουν εκεί, στη χώρα της...τρέλας και της παράνοιας, είναι πέρα από κάθε λογική, πέρα από κάθε τι που μπορεί να ονομαστεί...φυσιολογική εξέλιξη!


Άκουγα ή διάβαζα διάφορες δηλώσεις των YouTuber της απο δω πλευράς "περί σεναρίων νέας απόπειρας δολοφονίας του Τράμπ πριν τις εκλογές" και αδυνατούσα, με το φτωχό και περιορισμένης ισχύος μυαλό μου, να τα τοποθετήσω σε βάσεις που έχουν ως στήριγμα την κοινή λογική! Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι οι Δημοκρατικοί, θα μπορούσαν να ξαναπέσουν στην ίδια γκάφα, στο να αποπειραθούν να δολοφονήσουν δηλαδή ξανά τον Τράμπ!


Και το πρωί που ξύπνησα (η ώρα Σύδνεϊ είναι στο +7) βάζοντας να δω Fox News, έπεσα κατ' ευθείαν στο ρεπορτάζ του Neill Dammer όπου σχολίαζε...αυτή τη νέα απόπειρα δολοφονίας για τον εκ νέου υποψήφιο των Ρεμπουπλικανών Ντόναλντ Τράμπ και δεν πίστευα σ' αυτά που άκουγα και έβλεπα!


Κάποιος, λένε, οπλοφόρος, κυκλοφορούσε μέσα στο Trump International Golf Club στο Palm Beach, όπου ο υποψήφιος Πρόεδρος έπαιζε γκόλφ με φίλους του επιχειρηματίες και βουλευτές του κόμματος των Ρεμπουπλικανών με ένα οπλοπολυβόλο ΑΚ-47 Kαλάσνικοφ, μάλλον...ανενόχλητος. Κανείς δεν τον πήρε είδηση; Απίστευτο!


Μετά ακούστηκαν πολλαπλοί πυροβολισμοί, οι οποίοι προερχόταν από...άνδρες της Μυστικής Υπηρεσίας και του FBI κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του να τον αφοπλίσουν, με αποτέλεσμα να προκληθεί...κομφούζιο!


Οι αρχές λένε ότι τον συνέλαβαν, αλλά αυτός τη...κοπάνησε με ενα SUV αυτοκίνητο και η όλη διαδικασία της έρευνας ξεκίνησε αμέσως, με τη συνεργασία των τοπικών αρχών του Palm Beach! Μετά από έρευνα οι αρχές εντόπισαν στους θάμνους ένα τυφέκιο εφόδου AK-47 (καλάσνικοφ) με διόπτρα, δύο σακίδια πλάτης και μια κάμερα GoPro.


Τελικά, οι άνδρες του FBI πάντα σε συνεργασία με την αστυνομία και ενός αυτόπτη μάρτυρα που έδωσε τον τύπο του αυτοκινήτου (Nissan X-trail SUV) και τον αριθμό του οχήματος, ο επίδοξος δολοφόνος συνελήφθη και πρόκειται για έναν...58χρονο απλό δωρητή του Δημοκρατικού Κόμματος με το όνομα Ράιαν Γουέσλι Ρουθ. 


Ο φερόμενος ως δράστης των πυροβολισμών στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ σύμφωνα με τη New York Post είχε κάνει δωρεές σε υποψηφίους και σκοπούς των Δημοκρατικών από το 2019!


Άλλα στοιχεία που βγήκαν στην επιφάνεια, λενε πως μεταξύ Σεπτεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, ο Ρουθ, ο οποίος κατοικεί στη Χαβάη, συνεισέφερε περισσότερα από 140 $ στην πλατφόρμα συγκέντρωσης κεφαλαίων των Δημοκρατικών ActBlue, όπως δείχνουν οι καταθέσεις της Ομοσπονδιακής Εκλογικής Επιτροπής (FEC).


Σύμφωνα με το Fox News, ο Ράιαν Γουέσλι Ρουθ σε συνέντευξη του στο Newsweek Romania το 2022, βοήθησε στη στρατολόγηση ξένων εθελοντών για να πολεμήσουν για την Ουκρανία!


Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ρουθ (Facebook, Instagram και X) υπάρχουν μηνύματα υπέρ της Παλαιστίνης, της Ταϊβάν και κατά της Κίνας και της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων ισχυρισμών για κινεζικό «βιολογικό πόλεμο» και αναφορές στον ιό Covid-19 ως «επίθεση».


Ο υποψήφιος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο κτήμα του στο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα μετά από αυτό που το FBI χαρακτήρισε «προφανή απόπειρα δολοφονίας».


Νέα γκάφα ή κάποιοι θέλουν διακαώς να προμοτάρουν τον Τράμπ ώστε αυτός να κερδίσει τη κούρσα άνετα;


  1. Αυτή η νέα απόπειρα δολοφονίας και μάλιστα από ...έναν ακόμη άσχετο που έριχνε βολές στο...γάμο του Καραγκιόζη, είναι παντελώς παρανοϊκή και δεν στέκει λογικά για κανέναν λόγο. Πρώτα απ' όλα, διότι το Club αυτό που ανήκει στον ίδιο τον Τράμπ, ήταν φυλαγμένο σαν...φρούριο! Πώς μπήκε μέσα αυτός και από πού;

  2. Ποιοί του όπλισαν το χέρι; Βεβαίως οι υποψίες πάνε πάλι στο Δημοκρατικό Κόμμα, μιας και το ιστορικό του Ρούθ λέει πως ήταν φανατικός οπαδός του και πως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διατηρεί, βρέθηκαν πολλά ενοχοποιητικά μηνύματα εναντίον της Ρωσίας και της Κίνας και προσπάθειες στρατολόγησης εθελοντών για τον πόλεμο στην Ουκρανία . Αλλά όμως έστω και με αυτά τα στοιχεία που φυσικά αποτελούν ένδειξη και όχι απόδειξη, μπορεί να σταθεί η θεωρία πως τον έβαλαν άνθρωποι των Δημοκρατικών έναντι μεγάλης αμοιβής;

  3. Σε τι θα οφελούσε τους Δημοκρατικούς μια νέα απόπειρα δολοφονίας; Απολύτως τίποτε! Όχι γιατί ένας τέτοιος κοινός άνθρωπος, χωρίς ιστορικό που να δείχνει ότι ήξερε από όπλα και ότι ήταν δεινός σκοπευτής, άρα θα αστοχούσε σε κάθε περίπτωση, αλλά γιατί ακόμη κι αν πετύχαινε, πράγμα αδύνατο φυσικά, θα ωφελούσε ΜΟΝΟ το Ρεμπουπλικανικό Κόμμα και τον ίδιο τον Βίνς, τον υποψήφιο αντιπρόεδρο. Το πολύ -πολύ να ...ακυρωνόταν οι εκλογές και να πήγαιναν δύο ή τρείς μήνες αργότερα αλλά και πάλι εναντίον των Δημοκρατικών.


Δεν εξηγούνται όλα αυτά! Είναι η παράνοια προσωποποιημένη. Δεν μπορεί τίποτε να σταθεί, πέραν μιας θεωρίας που λεει ότι ...ένα τρελό φανατικό κομματόσκυλο πήρε ένα τουφέκι/οπλοπολυβόλο - πλήρως ακατάλληλο δηλαδή για δολοφονία εξ αποστάσεως - για να αποπειραθεί να σκοτώσει τον...νέο (όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις) Πρόεδρο των ΗΠΑ απλά διότι...είχε πλήρως σκοτισμένο τον εγκέφαλο του! Ή μπορεί να συμβαίνει και το άλλο, το οποίο αναφέρει ως εκδοχή η New York Times, ότι δηλαδή μπορεί να επρόκειτο για...ξεκαθάρισμα λογαριασμών Μαφίας και ότι δεν ήταν στόχος ο Πρόεδρος. Ναί, αλλά ο ...θύτης που συνελήφθη, τυγχάνει να είναι ... "δημοκρατικός" μέχρι κόκκαλο!

Οπότε, τι άλλο θα μπορούσε να υποθέσει κανείς;


Τι έγραψε σε έκτακτο ρεπορτάζ ο Τύπος


Σύμφωνα με τη New York Post , ο πυροβολισμός σημειώθηκε κοντά σε ένα κλαμπ καθώς ο Ντόναλντ Τράμπ εξερχόταν από αυτό - ενώ νέες μαρτυρίες κάνουν λόγω για ύποπτο που πυροβολήθηκε από στέλεχος των υπηρεσιών ασφάλειας καθώς φάνηκε να οπλοφορεί. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η ανταλλαγή πυροβολισμών έγινε από δύο άτομα - και μάλλον επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών -  και ο πολιτικός δεν ήταν ο στόχος.


Σύμφωνα με το CNN,  αξιωματούχοι ασφαλείας πιστεύουν ότι ένας ένοπλος σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο Trump στο κλαμπ του γκολφ, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα. Ενα ένοπλο άτομο σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο στο Trump International Golf Club, σύμφωνα με πηγές που ενημερώθηκαν για το θέμα. Ένα αυτοκίνητο έχει σταματήσει κοντά σε σχέση με το περιστατικό , σύμφωνα με αξιωματούχο επιβολής του νόμου.


Η Μυστική Υπηρεσία - η οποία είχε επικριθεί σφόδρα για ολιγωρία στην προηγούμενη απόπειρα κατά της ζωής του πρώη προέδρου - δήλωσε στο X ότι συνεργάζεται με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Palm Beach για να διερευνήσει το περιστατικό. Ο Trump μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο αφού πράκτορες άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα που εντοπίστηκε να κρατά όπλο, ενώ ο πρώην πρόεδρος απομακρύνθηκε με ταχύτητα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες ασφάλειας. Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας ο Trump μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείου, αφού πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας άνοιξαν πυρ εναντίον ενός άνδρα που εντοπίστηκε να κρατά όπλο, ενώ ο πρώην πρόεδρος απομακρυνόταν από τους πράκτορες των υπηρεσιών ασφάλειας, σύμφωνα με πηγές επιβολής του νόμου.


Οι επόμενες μέρες ή και ώρες ίσως, όσο δηλαδή εξελίσσεται η νέα έρευνα του FBI και της αστυνομίας, θα δείξουν πολλά και θα φέρουν στην επιφάνεια νέες εκδοχές. Το καλό νέο είναι ότι ο επίδοξος δολοφόνος, αυτή τη φορά ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ. Και μέσω αυτού και της απολογίας του, ίσως ξεκαθαρίσει το τοπίο. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η νέα αυτή απόπειρα, ευνοεί τα μάλα τον Τράμπ και όχι μόνο αυτό.

Τον ηρωοποιεί στην κυριολεξία, λίγες μέρες μόλις μετά το νέο Debate μεταξύ Τράμπ και Χάρρις, όπου ο Τράμπ κονιορτοποίησε την Χάρρις, η οποία όχι μόνο έπαιρνε τις διαφορες απαντήσεις εναντίον του Τράμπ μέσω κοριού που υπήρχε μέσα στα σκουλαρίκια της, αλλά και από το γεγονός (που όλοι είδαμε) των ψευτό-fact checkers που είχε προσλάβει το ABC για να αποτελέσουν αποδομητικό κριό και να γκρεμίσουν το αφήγημα Τράμπ...



Πύρινος Λόγιος

0 comments

Comments


bottom of page