top of page
  • sergioschrys

Πραγματικότητα ο πολυπολικός κόσμος Βασικοί πυλώνες BRICS και SCO

Από την Αστάνα του Καζακστάν, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε βαρυσήμαντες δηλώσεις


Ο πολυπολικός κόσμος είναι μια αμετάκλητη πραγματικότητα υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος

«Οι αλλαγές στην παγκόσμια τάξη συμβαίνουν γρήγορα και αμετάκλητα.. Στις σημερινές συνθήκες, όταν λαμβάνουν χώρα παγκοσμίως ραγδαίες και μη αναστρέψιμες αλλαγές, η ενεργή προληπτική θέση της SCO στις διεθνείς σχέσεις είναι χωρίς καμία αμφιβολία ζητούμενο. Ο πολυπολικός κόσμος είναι ήδη πραγματικότητα» τόνισε ο Putin.


«Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO), μαζί με τους BRICS, είναι οι βασικοί πυλώνες της αναδυόμενης νέας παγκόσμιας τάξης. Είναι αυτοί οι οργανισμοί και ενώσεις που λειτουργούν ως ισχυρή ατμομηχανή για τις διαδικασίες της παγκόσμιας ανάπτυξης και την εγκαθίδρυση της πραγματικής πολυπολικότητας» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.


Όπως είπε ο Putin, «ο κύκλος των κρατών που υποστηρίζουν μια δίκαιη παγκόσμια τάξη και είναι έτοιμα να υπερασπιστούν αποφασιστικά τα νόμιμα δικαιώματά τους και να υπερασπιστούν τις παραδοσιακές αξίες διευρύνεται».


«Νέα κέντρα εξουσίας και οικονομικής ανάπτυξης αναδύονται και ενισχύονται» υποστήριξε ο Putin, ο οποίος χαρακτήρισε την πρωτοβουλία «για την παγκόσμια ενότητα για μια δίκαιη ειρήνη και αρμονία» ένα βήμα προς την πολυπολικότητα.


«Αυτή η πρωτοβουλία στοχεύει ξεκάθαρα στην ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης στον τομέα της σταθερότητας και της ασφάλειας, κυρίως στην κοινή περιοχή της Ευρασίας» υπογράμμισε ο Putin, κάνοντας λόγο για μέτρα που θα εγγυώνται συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης για όλους, ανεξαρτήτως πολιτικού και οικονομικού συστήματος ή συγκεκριμένη θρησκείας ή δόγματος ή πολιτιστικών χαρακτηριστικών.

Όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία, o Putin υποστήριξε ότι αυτή προέκυψε λόγω της «απολύτως ασυνήθιστης πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών με επικεφαλής τους δορυφόρους τους».


Επιπλέον, υπογράμμισε πως το ειρηνευτικό σχέδιο που έχει προτείνει η Ρωσία, θα επιτρέψει τον άμεσο τερματισμό των μαχών και την έναρξη των διαπραγματεύσεων.



Η νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας στην Ευρασία θα αντικαταστήσει τα ξεπερασμένα ευρωατλαντικά μοντέλα


Επίσης, ο Putin τόνισε ότι η νέα αρχιτεκτονική για τη συνεργασία και στην ασφάλεια στην Ευρασία έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τα ξεπερασμένα ευρωατλαντικά μοντέλα.


«Εξ ου και η πρωτοβουλία της Ρωσίας να δημιουργήσει μια νέα αρχιτεκτονική συνεργασίας, αδιαίρετης ασφάλειας και ανάπτυξης στην Ευρασία, σχεδιασμένη να αντικαταστήσει τα ξεπερασμένα ευρωκεντρικά και ευρωατλαντικά μοντέλα, τα οποία παρείχαν μόνο μονομερή πλεονεκτήματα σε ορισμένες χώρες. Όλοι γνωρίζουν πολύ καλά σε τι έχει οδηγήσει μια τέτοια παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Δηλαδή ένας αυξανόμενος αριθμός κρίσεων σε όλο τον κόσμο, με την ουκρανική κρίση να είναι μία από αυτές» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.


Το αντι-ΝΑΤΟ - Η δημιουργία ενός νέου ευρασιατικού συστήματος ασφαλείας θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του SCO

Η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου ευρασιατικού συστήματος ασφαλείας, η οποία ανακοινώθηκε από τον Ρώσο Πρόεδρο Putin θα παρουσιαστεί οπωσδήποτε στη σύνοδο κορυφής του SCO, δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του Ρωσικού κράτους Peskov.


«Σίγουρα θα αναφερθεί», απάντησε ο Peskov στο ερώτημα εάν η ιδέα ενός νέου ευρασιατικού συστήματος ασφαλείας θα συζητηθεί στη σύνοδο κορυφής του SCO.


Είπε επίσης ότι ο διάλογος με τους εταίρους για αυτό το θέμα βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.


«Σταδιακά», διευκρίνισε ο Peskov απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς προχωρούσε.


Νωρίτερα, ο Putin, μιλώντας σε συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, είπε ότι ήρθε η ώρα να συζητηθούν οι εγγυήσεις συλλογικής ασφάλειας στην Ευρασία και να περιοριστεί η παρουσία εξωπεριφερειακών στρατιωτικών δυνάμεων.

Η Ρωσία ενδιαφέρεται για σοβαρή ανάπτυξη του διαλόγου στον ΟΗΕ για τη δημιουργία ενός αδιαίρετου συστήματος ασφαλείας, πρόσθεσε ο πρόεδρος.


Η σύνοδος κορυφής του SCO πραγματοποιείται στην Αστάνα στις 3-4 Ιουλίου.


Στην εκδήλωση συμμετέχουν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων Ρωσίας, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσίας, Ινδίας, Ιράν, Καζακστάν, Κατάρ, Κιργιστάν, Κίνας, Μογγολίας, ΗΑΕ, Πακιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Τουρκίας και Ουζμπεκιστάν.


Στη σύνοδο κορυφής θα συμμετάσχουν επίσης ο γενικός γραμματέας του SCO Zhang Ming και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.


Η κατάρρευση της Ουκρανικής άμυνας στα μέτωπα Chasiv Yar, Antiivka, Zaporizhia, Ukledar

Στο μεταξύ, η πανίσχυρη Ρωσική πολεμική μηχανή κατάφερε να διασπάσει κρίσιμες αμυντικές γραμμές στο Donbass οδηγώντας σε κατάρρευση τον ουκρανικό στρατό.


Έχουν συμβεί τα εξής νέα γεγονότα…


Οι Ρωσικές δυνάμεις μπήκαν στο Chasiv Yar είναι γεγονός… μπήκαν στα ανατολικά του Toretsk, ενώ δυτικά της Avdiivka καταγράφεται χάος, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προκαλέσει μια τεράστια… τρύπα στην άμυνα των Ουκρανών που δεν μπορούν να ελέγξουν.


Το πιο σημαντικό ακόμη, οι Ρώσοι ξεκόλλησαν από το Vuhledar ή Ugledar και πλησιάζουν επικίνδυνα την πόλη ενώ και στην Zaporizhia συνεχίζεται η προέλαση…


Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος Putin… προβαίνει σε κίνηση ματ, προτείνει να δημιουργεί ένα νέο ευρασιατικό σύστημα ασφαλείας, ένα αντίπαλο ΝΑΤΟ δηλαδή που θα αφορά τις χώρες της ευρασίας…


Εν τω μεταξύ το Forbes υποστηρίζει ότι οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις προκάλεσαν τεράστιες ζημιές στην αεροπορία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας


Ένα επίσης πρωτοφανές στοιχείο είναι ότι το ρωσικό πυραυλικό σύστημα S-350 Vityaz έκανε κάτι τρομερό! Κατέστρεψε ταυτόχρονα 12 πυραύλους HIMARS!!!

Αυτό κι αν είναι...είδηση!


Από ρεπορτάζ του ΒΝ

6 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page