top of page
  • sergioschrys

Στην Ασία «γράφεται» η μετάβαση του κόσμου προς μια νέα παγκόσμια ισορροπία (vid)

Η Ρωσία και οι σύμμαχοι της, CSTO, BRICKS, διαμορφώνουν τις νέες πλέον ισορροπίες στον πλανήτη. Ο νέος πολυπολικός κόσμος, αναδύεται μέσα από τα συντρίμμια που θα φέρει ο Γ' ΠΠ.

Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, οι Αμερικανοί σε πανικό, εντόπισαν τέσσερις (!) κατασκοπευτικές βάσεις στην Κούβα του ευρασιατικού Άξονα, οι οποίες σκανάρουν βάσεις και εγκαταστάσεις στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ!

Oύτε μία, ούτε δύο αλλά τέσσερις κατασκοπευτικές βάσεις εντόπισε ο αμερικανικός Στρατός στην Κούβα.

Οι Αμερικανοί εικάζουν ότι οι βάσεις ανήκουν στην Κίνα αλλά το πιο πιθανό σενάριο είναι να πρόκειται για ρωσο-κινεζικές βάσεις. Ο ρυθμός κατασκευής τους και η ποσότητα τους σε συνδυασμό με άλλες πληροφορίες, δείχνουν ότι ο Ευρασιατικός Άξονας ετοιμάζεται μεθοδικά για την αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ.

Οι βάσεις δεν ανήκουν σίγουρα στην Κούβα καθώς αυτές συνδέονται με δορυφόρους που η Κούβα δεν διαθέτει. Ίσως η πρόσφατη επίσκεψη του ρωσικού Στολίσκου στο νησί να έχει κάποια σχέση με τις βάσεις αυτές.

Το Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS) εντόπισε τέσσερις κατασκοπευτικές βάσεις: τις Bejucal, El Salao, Wajay και Calabazar.


Οι εικόνες που τραβήχτηκαν από το διάστημα δείχνουν την ανάπτυξη ηλεκτρονικών σταθμών υποκλοπής στη Κούβα, που πιστεύεται ότι συνδέονται με την Κίνα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας κατασκευής που δεν είχε αναφερθεί προηγουμένως, περίπου 70 μίλια από τη ναυτική βάση των ΗΠΑ στον κόλπο του Γκουαντάναμο, σύμφωνα με μια νέα έκθεση.


Στο μεταξύ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μαζί με τους συμμάχους της Ρωσίας, χαράσσουν την νέα πορεία που θα πάρει ο πλανήτης. Όλα αυτά θα πάρουν πλέον ουσιαστική μορφή σε μια νέα "Γιάλτα" που θα στηθεί μετά το αιματοκύλισμα του Γ' ΠΠ.


Ο γνωστός δημοσιογράφος και διεθνολογός Δημήτρης Λιάτσος μας ενημερώνει:


"Τα τελευταία χρόνια γίνεται ολοένα περισσότερο εμφανές ότι το παγκόσμιο γεωπολιτικό και οικονομικό κέντρο βάρους μετατοπίζεται προς Ανατολάς, ενώ υποχωρεί η παντοκρατορία της «δυτικής παγκοσμιοποίησης». Ο ονομαζόμενος «παγκόσμιος Νότος», σε Ασία, Λατινική Αμερική και Αφρική, ενισχύει τη θέση του στην παγκόσμια σκακιέρα. Κάτι που ιδιαίτερα εκφράζεται με το φαινόμενο των BRICS και της συνεχούς διεύρυνσής του. Οι πρόσφατες επισκέψεις Πούτιν στη Βόρειο Κορέα και το Βιετνάμ, προηγουμένως στην Κίνα, σε χώρες του Περσικού, κ.ο.κ., έρχονται να τονίσουν τις διεργασίες που συνολικότερα συντελούνται στον κόσμο προς μια νέα παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων.


Βέβαια, η επίσκεψη Πούτιν στη Βόρειο Κορέα, και η υπογραφή συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών ήταν αυτή που προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας, και από την πλευρά της Δύσης εντονότατες επικρίσεις.


Οι επισκέψεις Πούτιν στο Βιετνάμ και τη Βόρειο Κορέα έχουν στρατηγικής σημασίας αξία, σχολιάζει ο Δημήτρης Λιάτσος, στην εκπομπή του «Ιδεοχώρου». Εδώ και πολύ καιρό, βέβαια, οι ΗΠΑ προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις αντιθέσεις ανάμεσα σε Βιετνάμ και Κίνα, προκειμένου να προσελκύσουν το Βιετνάμ στην πλευρά τους. Ποιοι; Αυτοί που το ισοπέδωσαν με τους βομβαρδισμούς, προκάλεσαν τουλάχιστον τρία εκατομμύρια νεκρούς, και ακόμα και σήμερα η γη της χώρας είναι μολυσμένη από τα αμερικανικά χημικά όπλα. Η επίσκεψη Πούτιν στο Βιετνάμ τους χαλάει τα σχέδιά τους.


Με αφορμή τη συμφωνία Ρωσίας - Β. Κορέας, οι Δυτικοί καταγγέλλουν τη Ρωσία για καταπάτηση αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ποιοι; Αυτοί που έχουν κάνει κάνει κουρελόχαρτο τις αποφάσεις και κλωτσοπατινάδα το ΣΑ του ΟΗΕ. Μια τέτοια συμφωνία, σε ένα τόσο ευαίσθητο σημείο του πλανήτη, δείχνει ότι οι Αμερικανοί είναι και εκεί περιττοί.


Οπως δυτικά, στην Ευρώπη, έτσι και ανατολικά, στην Ασία. Η συμφωνία δεν ήταν αναμενόμενη. Επεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Γι' αυτό εξεμάνησαν στη Δύση.


Ηταν ένα ακόμα καρφί στο μάτι των εγκεφάλων της δυτικής παγκοσμιοποίησης. Η Β. Κορέα έχει τεράστια αποθέματα οπλισμού και πυρομαχικών σοβιετικού τύπου, τα οποία πανεύκολα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Ρωσία.


Κατά τα Δυτικά ΜΜΕ, ο Κιμ θέλει από τη Ρωσία διαστημικές τεχνολογίες. Επίσης, θέλει ρωσική τεχνολογία πυραύλων που θα εκτοξεύονται από τα υποβρύχια. Η Ρωσία θεωρείται πρωτοπόρος στον τομέα.


Οι Κορεάτες θέλουν να ενωθούν. Εγιναν προσπάθειες ένωσης Βόρειας και Νότιας Κορέας στο παρελθόν, αλλά τις εμπόδισαν οι ΗΠΑ. Κλασσικό δείγμα της αγγλοσαξωνικής πολιτικής του διαίρει και βασίλευε.


Γιατί το '89 η ένωση των Γερμανιών ήταν πρόοδος και δεν θα είναι πρόοδος η ένωση της Κορέας; Σκεφτείτε να ενωθεί η τεχνολογικά σύγχρονη Νότια με την πυρηνική Βόρεια; Δεν το θέλουν οι ΗΠΑ.






24 views0 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page