top of page
  • sergioschrys

"Ταβάνι" για την ΝΔ το 27-28%!

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξανακυβερνήσει ο Μητσοτάκης, εκτός εάν...ενωθεί με το ΠΑΣΟΚ!

ΜRB: H ΝΔ στο 28,4%, 2ο το ΠΑΣΟΚ με 15,8%, κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ στην 5η θέση με 9,7%, καλπάζει η "Φωνή Λογικής" της Λατινοπούλου!


Την καθήλωση της Νέας Δημοκρατίας σε ποσοστά κάτω του 30% (και ίσως μετά τις αμερικανικές εκλογές να πιάσει και μικρότερο ποσοστό), λόγω των αλλεπάλληλων αστοχιών της κυβέρνησης Μητσοτάκη, καθώς και την κρίση εκπροσώπησης που διαπερνά το σύνολο του πολιτικού συστήματος, αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της MRB.


Παράλληλα, καταγράφεται η τάση παγίωσης του ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση, που συνοδεύεται από την ταυτόχρονη καθήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σε μονοψήφια ποσοστά και τη συνακόλουθη κατάρρευση της νυν αξιωματικής αντιπολίτευσης στην 5η θέση.


Ως προς τα εσωτερικά τεκταινόμενα της Χαριλάου Τρικούπη, προκύπτει σκληρό ντέρμπι μεταξύ του νυν προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη και του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα τη στιγμή που οι υποψηφιότητες της Άννας Διαμαντοπούλου και του Παύλου Γερουλάνου φαίνονται να αποκτούν τη δική τους δυναμική.


Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,4%, ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 15,8% και στην συνέχεια τρίτη έρχεται η ΕΛ.ΛΥΣΗ με 10,8, τέταρτο το ΚΚΕ με 10, ενώ στην πέμπτη θέση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 9,7%.


Ακολουθούν, η Φωνή Λογικής με 4,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 4% και η Νίκη 3,9%. 


Εκτός Βουλής εμφανίζονται η Νέα Αριστερά με 2,7% και οι Σπαρτιάτες με μόλις 1,3%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος ανάγεται στο 23% κι αυτό έχει να κάνει με την γενικότερη απαξίωση στο υπάρχον πολιτικό σύστημα!


ΠΑΣΟΚ - 6 στους 10 επιθυμούν την αλλαγή ηγεσίας


Ως προς το ερώτημα για το κατά πόσο πρέπει να αλλάξει αρχηγό το ΠΑΣΟΚ και να αναλάβει άλλος, τόσο στο ευρύτερο κοινό όσο και στο πιο ειδικό, πάνω από έξι στους δέκα πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει η ηγεσία.


Σε όσους δηλώνουν ότι Σίγουρα / Μάλλον θα πάνε στις κάλπες της Κυριακής, ναι και μάλλον ναι στο να αλλάξει ηγεσία θέλει το 63,2% και Μάλλον όχι / Σίγουρα όχι λέει το 31,4%.


Από αυτούς που σίγουρα θα ψηφίσουν στις εκλογές, Σίγουρα ναι / Μάλλον ναι λέει το 64,8% και Μάλλον όχι / Σίγουρα όχι λέει το 30,8%.


Συμπέρασμα


Κι αυτή η νέα δημοσκόπιση της MRB μαρτυρεί ένα σημαντικό στοιχείο: Η ΝΔ όπως είναι σήμερα και υπό την προεδρία του Κ.Μηστοτάκη, έχει καταρρεύσει σχεδόν στην ελληνική ύπαιθρο, ενώ κρατιέται ακόμη στα μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσ/νίκη) λόγω της διαπλοκής που υπάρχει μεταξύ κυβέρνησης και δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά κυβέρνησης και μεγάλων εταιριών που απασχολούν πολλούς εργαζόμενος και που δουλεύουν για το δημόσιο.

Ο φόβος της απώλειας εργασίας άμα της πτώσεως της ΝΔ από την εξουσία, είναι διάχυτος και ως εκ τούτου, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που δημιούργησε η πεντάχρονη διακυβέρνηση της ΝΔ, το μέρος αυτού του κομματιού ψηφίζει ΝΔ ό,τι κι αν συμβεί, ακόμη και η οριστική καταστροφή της χώρας.

Επίσης, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο δυτικοευρωπαϊκός νεωτερισμός κυριαρχεί, τόσο στους ψηφοφόρους της ΝΔ, όσο και σε αυτούς του ΠΑΣΟΚ, μιας και αυτά τα δύο κόμματα είναι τα λεγόμενα...ευρωπαϊκά ή αλλιώς "εκσυγχρονιστικά", μέσα στα πλαίσια βεβαίως των επιταγών των Διεθνιστών.

Αυτό το μεγάλο κομμάτι της πατριωτικής πτέρυγας της ΝΔ, έχει σαφώς διαχωρίσει τη θέση του τόσο από τον νεωτερισμό της δυτικής νεοταξικής "νεοκουλτούρας" και δεν πρόκειται επ' ουδενί να επιστρέψει πίσω στα...κομματικά πλαίσια.


Το παράδοξο εδώ, είναι ότι παρά τα σκάνδαλα και τους κομματικούς βυζαντινισμούς, η "Ελληνική Λύση" του Βελόπουλου κυριαρχεί ακόμη στους κύκλους του Πατριωτικού Κινήματος. Η συνέντευξη του Άρη Σπίνου που δημοσίευσε χτές το ιστολόγιο, στην κυριολεξία είναι ισοπεδωτική μπουλντόζα για το κόμμα του Βελόπουλου και για τον ίδιο φυσικά.

'Ομως οι αποκαλύψεις Σπίνου, ο οποίος ομολογεί σημεία και τέρατα για το κόμμα αυτό και την γενικότερη συμπεριφορά του στα δρώμενα, είναι βέβαιο ότι θα επιρρεάσουν σοβαρά ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων της "Ελληνικής Λύσης" στο εγγύς μέλλον.


Όσον αφορά τα άλλα πατριωτικά κόμματα, η ΝΙΚΗ του Νατσιού παραμένει σταθερή σε ένα 3 με 3,3%, οι "Σπαρτιάτες" πάνε για διάλυση ενώ αυτή που καλπάζει είναι η "Φωνή Λογικής", η οποία κυμαίνεται μεταξύ 4,5 και 5,2% με ανοδικές τάσεις.



0 comments

Comentários


bottom of page