top of page
  • sergioschrys

Το Ιράν δεν θα αναπτύξει δυνάμεις στον Λίβανο διότι...έχει άλλα "όπλα"!

Το Ιράν δεν θα χτυπήσει το Ισραήλ, όχι μόνο γιατί δεν έχει χτυπηθεί ιρανικό έδαφος.. αλλά και γιατί σε 3 εβδομάδες οι BRICS έχουν συνάντηση στο Καζάν. Δηλαδή.. είναι έτοιμα τα ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΑ "ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ" κατά της σιωνιστικής Δύσεως

Ανταπόκριση:

Το Ιράν δεν θα στείλει στρατεύματα στο Λίβανο ή στη Γάζα για να αντιμετωπίσει το Ισραήλ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο

Εξωτερικών της Τεχεράνης. Η δήλωση έρχεται εν μέσω των εντατικοποιημένων επιθέσεων του Ισραήλ κατά της μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ που εδρεύει στον Λίβανο και των Χούθι στην Υεμένη.

Η Τεχεράνη δεν επιδιώκει τον πόλεμο, αλλά δεν τον φοβάται και τάσσεται υπέρ μιας ασφαλούς και σταθερής Μέσης Ανατολής, τόνισε το υπουργείο.

"Δεν υπάρχει ανάγκη να σταλούν επιπλέον ή εθελοντικές δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν", δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κανανί σε εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου. Ο Λίβανος και οι μαχητές στα παλαιστινιακά εδάφη "έχουν την ικανότητα και τη δύναμη να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην επίθεση", πρόσθεσε.


Τις τελευταίες εβδομάδες, το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει σφοδρές αεροπορικές επιδρομές με στόχο τη Χεζμπολάχ στο Λίβανο και άλλες μαχητικές ομάδες στην περιοχή, μεταξύ άλλων στη Συρία, την Υεμένη και το Ιράκ. Οι ισραηλινές επιθέσεις έχουν προκαλέσει φόβους ότι η σύγκρουση θα μπορούσε να συμπαρασύρει ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και να προσελκύσει το Ιράν και τις ΗΠΑ, τον κύριο σύμμαχο του Ισραήλ.


"Δεν έχουμε λάβει κανένα σχετικό αίτημα από καμία πλευρά, αντίθετα, είμαστε ενημερωμένοι και είμαστε βέβαιοι ότι δεν χρειάζονται τη βοήθεια των δυνάμεών μας", δήλωσε ο Κανάνι στους δημοσιογράφους.


Ωστόσο, δεσμεύτηκε ότι το Ισραήλ "δεν θα μείνει χωρίς επίπληξη και τιμωρία για τα εγκλήματα που διέπραξε κατά του ιρανικού λαού, του στρατιωτικού προσωπικού και των δυνάμεων αντίστασης".


Μόνο την περασμένη εβδομάδα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) αύξησαν σημαντικά τις αεροπορικές επιδρομές στον Λίβανο, σκοτώνοντας περισσότερους από 1.000 ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από 6.000, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους υγείας.


Η κλιμάκωση προκάλεσε επίσης μαζική έξοδο από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.


Ο ισραηλινός στρατός διεξήγαγε επίσης μια σειρά από πλήγματα εναντίον ανώτερων διοικητών της Χεζμπολάχ, σκοτώνοντας τους περισσότερους από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της ομάδας Χασάν Νασράλα.


Ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν επισκέφθηκε τη Δευτέρα τα γραφεία της Χεζμπολάχ στην Τεχεράνη για να αποτίσει φόρο τιμής στον Νασράλα, σύμφωνα με τον ιστότοπο της κυβέρνησης...



0 comments

Comments


bottom of page