top of page
  • sergioschrys

Το Ψευτορωμαίϊκο στον...κόσμο του!

Ανίκανο να δει την επερχόμενη καταστροφή του, ψάχνει να βρεί τρόπους για να ανακάμψει χρησιμοποιώντας τα ίδια φθαρμένα και αποδοκιμασμένα πρόσωπα...

Ο Μητσοτάκης στο μεταξύ, ψάχνει να βρεί δικαιολογίες για να καλύψει την "πύρρειο νίκη" του που μεταφράζεται σε καραμπινάτη ήττα!

Σχόλιο από τον Πύρινο Λόγιο

Στο Μαξίμου ειδικά, μεταφράζουν το 28% στις ευρωεκλογές ως αίτημα για... επανεκκίνηση! Οι άνθρωποι έχουν παραφρονήσει!


Σύμφωνα με τις κυβερνητικές πηγές, ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον ...εκσυγχρονισμό(!) της λειτουργίας του κράτους. Ό,τι νά ναι δηλαδή!

Και για αυτό αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ο Λιβάνιος, ενώ η ήδη αποτυχημένη Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει ένα εξίσου κρίσιμο υπουργείο, το Εργασίας! Υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνει ο προερχόμενος από το Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. Καταργείται, έτσι, η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει το ...θεάρεστο έργο του ο Κωστής Χατζηδάκης. ενώ τη θέση του Χάρη Θεοχάρη αναλαμβάνει ο Χρήστος Δήμας.


Στη θέση του Σκρέκα ο οποίος έδινε μέχρι σήμερα τη ...μάχη κατά της ακρίβειας(!) - πάλι καλά που δεν τον είδαμε με τίποτα φυσεκλίκια, γιλέκο και κράνος - στο υπουργείο Ανάπτυξης, τοποθετείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τους πλέον αποτυχημένους και κραγμένους πολιτικούς. Σε μια κίνηση που δείχνει ότι η κυβέρνηση θέλει να δώσει... έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών! Χριστός κι η Παναγιά!


Αλλαγές υπάρχουν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας. Δύο στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από τη Θεσσαλία, μπας και πάρουν κανά ψήφο παραπάνω από τους Βολιώτες και τους Λαρισαίους, που έπαθαν εξ αιτίας των "συντρόφων" τους μισό χρόνο πριν τις απίστευτες καταστροφές λόγω των πλημμυρών. Στο Μεταναστευτικό στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη τοποθετείται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προερχόμενος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Μ' άλλα λόγια, το...σόου συνεχίζεται και οπως λέει κι ο σοφός λαός μας, ο πνιγμένος πιάνεται απ' τα μαλλιά του!


Απ' την άλλη μεριά του...ποταμού, ο απελπισμένος ΣΥΡΙΖΑ, που δεν λέει να καταλάβει πως η πραγματική του αξία, βρίσκεται στο 3 και κάτι %. Ο Γιάννης Ραγκούσης θέτει ζήτημα ηγεσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως με το ποσοστό του 14,9%, το οποίο απέσπασε ο Σ.Κασσελάκης στις Ευρωεκλογές, το κόμμα δεν μπορεί να ελπίζει ότι θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Πωωωω τι βαθυστόχαστη σκέψη ήταν αυτή! Εδώ και μισό χρόνο το κατάλαβε και ο τελευταίος οπαδός του ψευτο-αριστερού μορφώματος ότι ο επισήμως gay Κασσελάκης, όχι εξουσία δεν πρόκειται να δει, αλλά όσο συμμετέχει στη πολιτική σκηνή ως αρχηγός κόμματος, τόσο χειρότερα θα πηγαίνει η παράταξη του. Κι ο Ραγκούσης, τώρα το κατάλαβε;


Στο ΠΑΣΟΚ επίσης, κι αυτοί οι πάλαι ποτέ επικεφαλείς του ΨΕυτορωμαίϊκου στα χρόνια της αφθονίας και νυν...ζήτουλες, ψάχνουν να βρούν την αιτία της κατηφόρας, στο πρόσωπο του επίσης ασήμαντου πολιτικά Ανδρουλάκη. Κι εδώ πάλι βλέπουμε την εικόνα του...πνιγμένου και την αγωνιώδη προσπάθεια στο να βρεθεί ο τρόπος της ανάκαμψης, αλλάζοντας πρόεδρο.

Μ' άλλα λόγια δηλαδή και γενικώς μιλώντας, "στην ομάδα που πάει στραβά, η αλλαγή προπονητή θα την...σώσει" κατά την ποδοσφαιρική έννοια των πραγμάτων. Διότι, κανείς δεν βλέπει την...ποιότητα των ποδοσφαιριστών (πολιτικών επί του προκειμένου) παρά μόνον τον...προπονητή που και άσσος να ηταν στη στρατηγική - που δεν είναι - πάλι με σκάρτο έμψυχο υλικό δεν πάει πουθενά.

Ε, αυτό ακριβώς είναι τόσο το ΠΑΣΟΚ κι ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η ΝΔ που κυριολεκτικά ψυχορραγεί!


Όσο για τον Μητσοτάκη, αυτά που λέγαμε και γράφαμε στο άρθρο "Η “Πύρρειος Νίκη” που θα φέρει την μεγάλη Πτώση!" επαληθεύτηκαν σχεδόν κατά γράμμα. Ούτε πρόκειται ποτέ να ανακάμψει ό,τι και να κάνει, ούτε ασφαλώς και να ξεφύγει από την μέγγενη της πλήρους απαξίας.


Συμπέρασμα, το υπάρχον πολιτικό σύστημα των τριών ή τεσσάρων αν θέλετε κομμάτων που αποτέλεσαν την μεταπολίτευση και το Ψευτορωμαίϊκο ουσιαστικά, είναι καταδικασμένο σε θάνατο. Οι μέρες που ζούμε, δεν είναι παρά ο επιθανάτιος ρόγχος και τα "φάρμακα" και οι ενέσεις τύπου ανασχηματισμών και αλλαγής ηγεσίας, δεν πρόκειται σε καμμιά περίπτωση να αποδώσουν το παραμικρό.


Η βασιλεία του τελείωσε. Και να το πάρει χαμπάρι, για να σώσει ό,τι μπορεί να σωθεί. Δηλαδή, τα...κουφάρια τους. Η Νέμεσι και η τελική Κρίση, είναι ζήτημα χρόνου. Η Ελλάδα θα του...χρωστάει μάλιστα και...αιώνια ευγνωμοσύνη, αν πάει στα τσακίδια μια ώρα γρηγορότερα.


Πύρινος Λόγιος

63 views2 comments
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page