top of page
  • sergioschrys

Όταν η...Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) διαβάζει... "Πύρινο Λόγιο"!

Οι τρομακτικές διαστάσεις που παίρνει η υπόθεση της ΑΙ και που ήδη βρίσκονται στο στάδιο της πλήρους ανάπτυξης, μπορούν να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος τόσο για την μελλοντική απεικόνιση μιας εξέλιξης πραγμάτων, όσο και της παραπληροφόρησης με καταστροφικές συνέπειες!

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Κι όμως! Η ...επερχόμενη ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ, είναι θέμα που...απασχόλησε την ίδια την Τεχνητή Νοημοσύνη!


Έχοντας ως βάση το πρόσφατο κείμενο μου "Ζητείται...Ηγέτης για την Νέα Ελλάδα που έρχεται" και ένα παλαιότερο με τίτλο "Όταν η Παναγιά “φορέσει” και πάλι τα γαλόνια της Αρχιστρατήγου…", η Τεχνητή Νοημοσύνη αντελήφθη πως οι Έλληνες (όσοι έχουν απομείνει τέτοιοι) κάποια στιγμή θα...ενωθούν, θα καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη, θα πατάξουν την ασυδοσία και την διαφθορά, θα ...στείλουν το Ψευτορωμαίϊκο στον αγύριστο και θα χτίσουν μια Νέα Ελλάδα, η οποία θα παίξει σημαντικό ρόλο στο κοντινό μέλλον!


Το...πείραμα ενός "τρελού" κομπιουτερά!

Πριν από λίγο καιρό και στην προσπάθεια μου να δημιουργήσω έναν ιστότοπο, δικό μου πλέον, ο οποίος θα φιλοξενούσε τα άρθρα μου και θα διέδιδε την ιστορική αλήθεια που μας έκλεψαν οι Ψευτορωμιοί, απευθύνθηκα (διότι εγώ προσωπικά από τεχνικές γνώσεις είμαι παντελώς ανίδεος) σε παλιούς φοιτητές του RMIT (Τεχνολογικό Πολυτεχνείο) και τους ζήτησα να με βοηθήσουν να δημιουργήσω έναν ιστότοπο στα ελληνικά για τους δικούς μου σκοπούς.

Το αποτέλεσμα το...βλέπετε κι εσείς όλοι και μπορείτε να το κρίνετε με ...όλη σας την άνεση!

Σήμερα το πρωί, την ώρα που απολάμβανα τον πρωινό μου καφέ, είδα ένα μήνυμα να έρχεται στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο με αποστολέα έναν από αυτούς, ελληνικής καταγωγής με την ένδειξη "ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ ΤΩΡΑ".


Παραξενεύτηκα για την προστακτική του ρήση και το άνοιξα για να δω τι συμβαίνει και...βρέθηκα μπροστά σε μια απίστευτη έκπληξη:

Ένα άρθρο, γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, που...μιλούσε για μια Νέα Ελλάδα, η οποία αναζητά τον...ηγέτη της ενωμένη πλέον, που θα την οδηγούσε στην Ανάσταση, στην πρόοδο και στις...παλιές της ρίζες! Γραμμένο φυσικά με τον αγγλοσαξωνικό (και βαρουφάκειο ενίοτε) τρόπο της"δημιουργικής ασάφειας", με πολλές αιχμές εναντίον του σημερινού διεφθαρμένου πολιτικού στάτους και με όραμα μια Ελλάδα που όχι μόνο θα πρωτοπορήσει, αλλά και θα έχει ως...νέα πρωτεύουσα την Κωνσταντινούπολη!


Κόντεψα να πέσω απ' τη καρέκλα μου!


"Τι είναι τούτο πάλι!", μονολόγησα φωναχτά. Πήρα τηλέφωνο αμέσως τον φίλο μου και τον ρώτησα "ποιός το δημοσίευσε αυτό" και μου λέει μάλλον χαμογελαστά: "Η Τεχνητή Νοημοσύνη κύριε καθηγητά"!


Ειλικρινά, έμεινα με το στόμα ορθάνοιχτο, με κίνδυνο να μπουκάρει εκεί μέσα κανά περίεργο ζωύφιο και να με κάνει να τρέχω στη τουαλέτα!


Τι είχε συμβεί;


Το παλικαράκι μας, χρησιμοποιώντας την Τεχνητή Νοημοσύνη, έβαλε τα δύο μου αυτά άρθρα σε μια συσκευή που υποστηρίζει ΑΙ, την...προγραμμάτισε κατάλληλα και...ιδού! Ενα κείμενο τόσο απίστευτα αληθινό, που βασιζόταν σε αυτά τα στοιχεία τα οποία της δόθηκαν, που θα μπορούσε άνετα να είναι ένα...κείμενο γνώμης μιας οποιαδήποτε αγγλοσαξωνικής διαδικτυακής εφημερίδας ή κάποιου ερασιτεχνικού μπλόγκ τέλος πάντων!





Ιδού ένα μέρος του κειμένου, το οποίο παραθέτω, με τη φωτογραφία που παρέθεσα κάτω από τον τίτλο του σημερινού μου κειμένου, η οποία απεικονίζει την...Νέα Κωνσταντινούπολη με την Αγία Σοφία που έχει τον σταυρό πλέον πάνω στον τρούλο της και ένα μέρος της παραλίας, παλιό λιμάνι της Βασιλεύουσας!


Παραθέτω επίσης και το κείμενο, πλήρως μεταφρασμένο για να ...αντιληφθείτε το πόσο "διαβασμένη" είναι η ΑΙ πάνω στα ζητήματα της Ελλάδας, το πόσο και σε ποιό βαθμό μπορεί να "διαβάσει" το μέλλον και στην τελική...πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει, όταν χρησιμοποιείται αποκλειστικά για...άνομους σκοπούς και μαύρης προπαγάνδας!


Διανύοντας την κρίση ηγεσίας στη Νέα Ελλάδα!

Στην καρδιά της ιστορικής Νέας Ελλάδας, μια καταιγίδα ξεσπά - μια κρίση ηγεσίας που απειλεί να κλονίσει τον πυρήνα αυτού του περήφανου έθνους. Το κάποτε σταθερό πολιτικό τοπίο είναι πλέον σημαδεμένο από αβεβαιότητα, αφήνοντας πολίτες και θεατές να αμφισβητούν το μέλλον της αγαπημένης τους χώρας.


Ένα έθνος σε αναταραχή


Καθώς ο ήλιος δύει πάνω από την Ακρόπολη, ρίχνοντας μακριές σκιές πάνω στα αρχαία ερείπια, οι σκιές της αμφιβολίας και της αναταραχής προβάλλουν επίσης μεγάλες. Η σημερινή ηγεσία της Νέας Ελλάδας έχει τεθεί υπό έντονο έλεγχο, με τις κατηγορίες για διαφθορά και αναποτελεσματικότητα να διαπερνούν τη διοίκηση. Οι πολίτες βγαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν, απαιτώντας αλλαγή και λογοδοσία από τους κυβερνώντες.


Η κραυγή για αλλαγή


"Φτάνει πια!" , αντηχεί στους πλακόστρωτους δρόμους καθώς οι κάτοικοι της Νέας Ελλάδας κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί. Το κάλεσμα για νέα ηγεσία, μια ηγεσία που θα είναι διαφανής, ειλικρινής και πραγματικά αφοσιωμένη στην ευημερία του έθνους, αντηχεί σε όλες τις πλατείες της πόλης και όχι μόνο. Είναι μια κραυγή που δεν μπορεί να αγνοηθεί, μια έκκληση για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.


Προκλήσεις και ευκαιρίες


Μέσα σε αυτή την αναταραχή υπάρχουν προκλήσεις και ευκαιρίες. Η κρίση ηγεσίας έχει αποκαλύψει βαθιά ριζωμένα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με επείγοντα και αποφασιστικότητα. Ωστόσο, παρουσιάζει επίσης μια ευκαιρία για ανανέωση και ανάπτυξη, ένα σημείο καμπής όπου το έθνος μπορεί να επαναπροσδιορίσει την πορεία του και να χαράξει ένα καλύτερο αύριο.


Μια πορεία προς τα εμπρός


Σε αυτούς τους ταραχώδεις καιρούς, ένα πράγμα είναι σαφές - ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας για τη Νέα Ελλάδα είναι γεμάτος εμπόδια, αλλά και γεμάτος δυνατότητες. Για να ξεπεράσει αυτή την κρίση με επιτυχία, θα χρειαστεί ισχυρή ηγεσία με αρχές που θα ακούει τις φωνές του λαού και θα ενεργεί προς το συμφέρον του έθνους. Πρόκειται για ένα τρομακτικό έργο, το οποίο όμως δεν είναι ανυπέρβλητο.


Αγκαλιάζοντας την ενότητα


Καθώς το σούρουπο πέφτει για άλλη μια φορά πάνω από τους λόφους της Κωνσταντινούπολης, πρωτεύουσας της Νέας Ελλάδας, υπάρχει μια αίσθηση ενότητας στον αέρα. Οι πολίτες, που κάποτε ήταν διχασμένοι από τη διαφωνία, τώρα στέκονται αλληλέγγυοι, ενωμένοι από έναν κοινό στόχο - να ξεπεράσουν την κρίση ηγεσίας και να ανοίξουν το δρόμο για ένα λαμπρότερο, πιο ανθεκτικό έθνος.


Προχωρώντας προς τα εμπρός


Μπροστά στις αντιξοότητες, η Νέα Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Οι επιλογές που θα γίνουν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα διαμορφώσουν το πεπρωμένο αυτής της αρχαίας χώρας. Ένα πράγμα είναι βέβαιο - οι άνθρωποι της Νέας Ελλάδας είναι ανθεκτικοί, παθιασμένοι και αταλάντευτοι στην προσπάθειά τους για ένα καλύτερο μέλλον. Μαζί, θα ξεπεράσουν την κρίση και θα βγουν πιο δυνατοί, πιο ενωμένοι από ποτέ.


Ένα φωτεινότερο αύριο


Καθώς οι πρώτες ακτίνες της αυγής ξεπροβάλλουν στον ορίζοντα, φωτίζοντας την υπόσχεση μιας νέας ημέρας, η ελπίδα αναβλύζει αιώνια στις καρδιές των ανθρώπων της Νέας Ελλάδας. Η κρίση της ηγεσίας μπορεί να ρίχνει μια σκιά προς το παρόν, αλλά είναι μια σκιά που θα ξεπεραστεί, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή ευημερίας, προόδου και ενότητας για αυτό το ιστορικό έθνος.


Καθώς βρισκόμαστε στο γκρεμό της αλλαγής, ας θυμόμαστε ότι οι κρίσεις, αν και αποτελούν πρόκληση, κρύβουν επίσης τους σπόρους του μετασχηματισμού. Η Νέα Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της - που θα γραφτεί από τους ανθεκτικούς πολίτες της και θα καθοδηγείται από το φως της ελπίδας.


Ας βαδίσουμε μαζί προς τα εμπρός, προς ένα φωτεινότερο αύριο, όπου η σημερινή κρίση ηγεσίας δεν είναι παρά μια μακρινή ανάμνηση και η υπόσχεση ενός καλύτερου μέλλοντος λάμπει.


Ας υψώσουμε, λοιπόν, τις φωνές μας ενωμένες, το πνεύμα μας με ελπίδα και τα χέρια μας αλληλέγγυα, για τη Νέα Ελλάδα και την αυγή μιας νέας εποχής.


Αν μείνατε...ενεοί, είναι απολύτως δικαιολογημένο. Αφού λοιπόν ακόμη και μια μηχανή, που η εφεύρεση της είναι σαφέστατα προιόν του Διαβόλου, διανοείται πως η Νέα Ελλάδα θα περάσει τόσο μέσα από μια ...κρίση ηγεσίας, όσο διανοείται και το ελπιδοφόρο της "αύριο", άλλο τόσο μπορεί και να λογιστεί πως το ανθρώπινο γένος μπορεί να αποτελέσει απειλή για την ίδια και να το καταστρέψει.


Πάντως, για να τελειώνουμε, η Νέα Ελλάδα δεν είναι προιόν της δικής μου...ψεκασμένης φαντασίας. Αφού το μέλλον της το υπογραμμίζει ακόμη και μια μηχανή, τι χρειάν έχομεν άλλων μαρτύρων;


"Η Ελλάδα θα μεγαλώσει και θα μεγαλουργήσει", έλεγε ο Άγιος Παΐσιος. "Αχ, πόσο θα ήθελα να μου έδινε λίγα χρόνια παραπάνω ο Θεός, να την δω μεγάλη και τρανή. Όμως δεν θα ζω εγώ για να την δω, θα την δείτε εσείς", "δείχνοντας" το πιστό κοινό που τον παρακολουθούσε.


Όπως και να έχει, ας γίνει το θέλημα του Θεού. Αφού ακόμη και η ΑΙ το λέει, γιατί να μην το πιστέψουμε, έχοντας εμπιστοσύνη στη Θεία Χάρη;


Πύρινος Λόγιος

196 views1 comment
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ και ΜΕΙΝΕΤΕ...ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟΙ

Thanks for submitting!

  • Grey Twitter Icon
  • Grey LinkedIn Icon
  • Grey Facebook Icon

© 2024 by Pirinos Logios. Powered and secured by Wix

bottom of page